Αθλητικά

04 Δεκεμβρίου 2019 17:55 Τελευταία ενημέρωση : 05 Δεκεμβρίου 2019 14:26

Κύπελλο: Δια πυρός και σιδήρου στους “16” Αστέρας Τρίπολης και ΟΦΗ

Διάβασέ μου το...

Oι Αρκάδες γλίτωσαν το έμφραγμα στο 120΄ του ματς με τον Πλατανιά. Ο ΟΦΗ διέσυρε την Καβάλα και ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ.

Κύπελλο: Δια πυρός και σιδήρου στους “16” Αστέρας Τρίπολης και ΟΦΗ
-

Αν και “καρδιοχτύπησε”, ο Αστέρας Τρίπολης κατέβαλε την αντίσταση του μαχητικού Πλατανιά και προκρίθηκε στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Αρκάδες, οι οποίοι είχαν επικρατήσει στην πρώτη αναμέτρηση με 1-0 στην Κρήτη, νίκησαν σήμερα 3-2 τον Πλατανιά στην παράταση στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, στον αγώνα ρεβάνς για τον 5ο γύρο της διοργάνωσης, και πήραν το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Καραγκούνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 115΄.

Ο Πλατανιάς ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με το πέναλτι του Λουκίνα στο 13΄ κι έχασε και άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του. Από την πλευρά τους, οι Αρκάδες, οι οποίοι είχαν δοκάρι στο 75΄ με την κεφαλιά του Σουάρεθ, ισοφάρισαν στο πρώτο λεπτό της παράτασης με τον Ιγκλέσιας. Ο Μιγκέλ Μπιανκόνι στο 102΄ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Πλατανιά, ωστόσο ο Ιγκλέσιας “λύτρωσε” τον Αστέρα στο 112΄, καθώς ευστόχησε σε πέναλτι και “έγραψε” το 2-2, ενώ ο Λουίς Φερνάντεθ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στο 120΄.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Χιμένεθ): Μιχαήλ, Παναγιώτου (46΄ Κώτσιρας), Σουάρεθ, Πασαλίδης, Μουνάφο (103΄ Μπόρχα Φερνάντεθ), Ιγκλέσιας, Αντζουλάς (46΄ Λουίς Φερνάντεθ), Μπελόκ, Χαουρέγκι, Κρέσπι (46΄ Καπίγια).

Πλατανιάς (Τάτσης): Μαντζάρης, Ρεβυθόπουλος, Πουρζιτίδης, Τσαμούρης, Καραγκούνης, Κωστίκος (60΄ Νίλι), Παπουτσογιαννόπουλος (86΄ Μιγκέλ Μπιανκόνι), Ματέους Λεϊρία (108΄ Παπαδόπουλος), Λουκίνας, Ουές, Σμυρλάκης (81΄ Τάρικ).

ΟΦΗ - ΚΑΒΑΛΑ - ΚΥΠΕΛΛΟ

Την ανατροπή πέτυχε ο ΟΦΗ επί της Καβάλας και μαζί πήρε την πρόκριση για τους “16” του Κυπέλλου. Οι Κρήτες είχαν ηττηθεί με 2-0 στον πρώτο αγώνα στην Καβάλα, όμως στη ρεβάνς του Ηρακλείου νίκησαν με 4-0 κι έτσι συνεχίζουν στη διοργάνωση.

Από την πρώτη στιγμή ο ΟΦΗ πήρε τα ηνία του αγώνα και έφτασε στο πρώτο γκολ με τον Τσιλιανίδη στο 38΄. Το 2-0 έγινε στο 52΄ με τον τον Νέιρα και τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε το 3-0. Στα τελευταία λεπτά η Καβάλα επιχείρησε να “παγώσει” το “Θ. Βαρδινογιάννης”, αλλά ο Αρναούτογλου έχασε σπουδαία ευκαιρία ακριβώς στο 90΄ και στην αντεπίθεση ο Φιγκεϊρέδο έκανε το 4-0 και “σφράγισε” την πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Σίμος): Γουάλι, Κοροβέσης, Μπράουν, Κουτρουμπής (82΄ Σακόρ), Γιαννούλης (70' Νάστος), Στάικος, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Φερέιρα (56΄ Ντίνας), Φιγκεϊρέδο.

Καβάλα (Δερμιτζάκης): Δίληζας, Καζαντζίδης, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι, Βόσαλιτς (60΄ Παπαδόπουλος), Ορφανίδης (71΄ Καθάριος), Μαϊδανος (56΄ Αρναούτογλου), Κουτσούμπας, Χαντί.