Καιρός

04 Δεκεμβρίου 2019 17:29

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Αποχωρεί σταδιακά από την χώρα το κύμα με τα έντονα φαινόμενα. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Μπορεί τα φετινά «Νικολοβάρβαρα» και η πρώτη εμφάνιση του χειμώνα με βροχές, χιόνια, βοριάδες και κρύο να είναι λίγο ηχηρή, αλλά χωρίς σπουδαία εξέλιξη, αφού από του Αγίου Σάββα και κυρίως από του Αγίου Νικολάου, τα φαινόμενα σχεδόν θα σταματήσουν, με τους νοτιάδες να επιστρέφουν, μαζί με τα ραντίσματα.

Την Πέμπτη αναμένεται γενικά αίθριος ουρανός στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που πρόσκαιρα θα πυκνώνουν, με πρωινές βροχές και λίγα χιόνια στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 2 έως 16 βαθμούς και νοτιότερα από 8  έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί -νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 6 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση το μεσημέρι. Θα πνέουν βορειοανατολικοί στα ανατολικά, 5 με 7 με εξασθένηση το βράδυ.

Ο καιρός την Πέμπτη σε 20 αγροτικές περιοχές

 Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 5/12/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αχαΐας, διαπιστώνεται πως σε όλες τις περιοχές, οι φθινοπωρινές πατατοφυτείες βρίσκονται σε ευπαθές στάδιο στις προσβολές από τα παθογόνα και τους εχθρούς της καλλιέργειας. Ειδικότερα για την ΑΛΤΕΡΝΑΡΙΑ διαπιστώνεται πως, ο καιρός δεν ευνοεί πολύ σοβαρές προσβολές.

Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά προληπτικές εφαρμογές ανά 10ήμερο μόνο με την εμφάνιση τοπικών προσβολών. Παράλληλα, συνιστάται να ξεριζώνονται και να καταστρέφονται τα φυτά με ύποπτα συμπτώματα. Η ασφαλής διάγνωση και η επιλογή κατάλληλων φυτοπροστατευτικών για την συνδυασμένη αντιμετώπιση με τον περονόσπορο να γίνει με τους τοπικούς γεωπόνους.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ