Τεχνολογία - Επιστήμη

26 Νοεμβρίου 2019 23:27

Ο ΑΝΤ1 στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Huawei στην Κίνα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ξεκίνησε από μία γειτονιά της Σεντζέν για να εξελιχθεί σε έναν τεχνολογικό κολοσσό με παρουσία σε 170 χώρες του κόσμου.

Ο ΑΝΤ1 στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Huawei στην Κίνα (βίντεο)
-

Της Φαίης Χρυσοχόου

Σε τεχνολογικό κολοσσό εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς η Huawei, που ξεκίνησε από μια γειτονιά της Σεντζέν στη Κίνα για να εξελιχθεί και να ξεχωρίσει στην παγκόσμια αγορά της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ο ΑΝΤ1 βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Κίνα, καταγράφοντας την εξέλιξη της στην πορεία των χρόνων.

Στο κέντρο της Huawei στη Σεντζέν εργάζονται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 40.000 τεχνικοί και προγραμματιστές. Σε ένα καταπράσινο φυσικό τοπίο, με λιμνούλα και μαύρους κύκνους, στεγάζονται η διοίκηση, οι εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και ένα τεράστιο συνεδριακό κέντρο. Οι χώροι εργασίας, με τις καφετέριες και τα σημεία συνάντησης, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό περιβάλλον.

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Huawei έχει κατασκευάσει μια ολοκαίνουργια Πανεπιστημιούπολη, με χαρακτηριστικά κτίρια 12 ευρωπαϊκών πόλεων, όπως οι Βερσαλλίες στο Παρίσι, η Γρανάδα, η Βερόνα, αλλά και η Μπριζ. Κάθε πόλη μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 200 άτομα, που σημαίνει ότι ολόκληρη η Πανεπιστημιούπολη μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 25.000 υπαλλήλους.

Η Huawei απασχολεί αυτήν τη στιγμή περισσότερους από 194.000 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 96.000 ασχολούνται με τον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων και λύσεων. Έχει παρουσία σε πάνω από 170 χώρες και λειτουργεί 14 ερευνητικά κέντρα.

ΚΙΝΑ - HUAWEI - ΦΑΙΗ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

H Huawei ασχολήθηκε νωρίτερα από τους ανταγωνιστές της και ξεχώρισε στην ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για δίκτυα 5G.

Όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με την αμερικανική αγορά, ο Wally Wang, Product Marketing Director της Huawei, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως η εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει προϊόντα και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν ήδη τα νέα έξυπνα ρολόγια και ακουστικά της εταιρίας, με επόμενο στόχο να ξεχωρίσει με κινητά νέα γενιάς που θα ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό χρήστη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ