Πολιτική

16 Νοεμβρίου 2019 08:54 Τελευταία ενημέρωση : 16 Νοεμβρίου 2019 09:52

Βορίδης στον ΑΝΤ1: εξετάζουμε τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο των αγροτών (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση μελετά τη συμμετοχή ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στον τομέα των αγροτικών αποζημιώσεων.

Βορίδης στον ΑΝΤ1: εξετάζουμε τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο των αγροτών (βίντεο)
-

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», τόνισε ότι η κυβέρνηση θα επιστρέψει στους οινοπαραγωγούς τον ΕΦΚ στο κρασί τον οποίο έχουν προπληρώσει και αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μειωθεί οπ φόρος στο πετρέλαιο για τους αγρότες, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί από τη πορεία των δημοσιονομικών και το πλεόνασμα που θα υπάρχει στο τέλος του χρόνου.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε επίσης ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και κονδύλια από τα οποία οι αγρότες θα μπορούν να αντλούν χαμηλότοκα δάνεια. Επίσης στο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπεται η μείωση φόρου για τις ομάδες των παραγωγών στο 10%.

Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης, δέχθηκε on air ερωτήσεις από τον Πρόεδρο των αγροτών Νέστου, Σάββα Αργυράκη και έδωσε απαντήσεις για του εργάτες γης αλλά και για τα ασφαλιστικά χρέη των αγροτών, ενώ αποκάλυψε ότι η Κυβέρνηση είναι ήδη σε συζητήσεις για τη συμμετοχή ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στον τομέα των αποζημιώσεων των αγροτών.

Ο κ. Βορίδης ερωτηθείς για το θέμα της ιδιωτικής ασφάλισης στις αποζημιώσεις των αγροτών, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης των εισφορών στον ΕΛΓΑ, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αυτή την κατεύθυνση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΑ. Επίσης διευκρίνισε ότι το μοντέλο που εξετάζεται είναι ένα σύστημα μεικτής ασφάλισης με τη συμμετοχή και του ΕΛΓΑ, αλλά και των ιδιωτών.

Ο κ. Βορίδης στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα τρέχοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και υπεραμύνθηκε της άποψης που διατύπωσε για την επιβολή της τάξης από την Αστυνομία, με τη χρήση της νόμιμης βίας, αλλά και της «αστυνομικής ράβδου», μετά τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ.