Αθλητικά

14 Νοεμβρίου 2019 14:50

Ο Πελέ διάλεξε ανάμεσα σε Μέσι και Ρονάλντο

Διάβασέ μου το...

Ο Βραζιλιάνος «θρύλος» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, επέλεξε ποιον θα έθελε για συμπαίκτη του, αλλά και τον καλύτερο αμυντικό που αντιμετώπισε στην καριέρα του.

Ο Πελέ διάλεξε ανάμεσα σε Μέσι και Ρονάλντο
-

Τον Λιονέλ Μέσι προτίμησε ο Πελέ, όταν ρωτήθηκε από την «Gazzetta dello Sport» για το ποιον ποδοσφαιριστή της σημερινής εποχής θα ήθελε να έχει ως συμπαίκτη.

Ο «θρύλος» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, θα συμπληρώσει την επόμενη Τρίτη 19 Νοεμβρίου, τα 50 χρόνια από τη στιγμή που πέτυχε το χιλιοστό του γκολ της καριέρας του – σε αγώνα κόντρα στη Βάσκο ντα Γκάμα -, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ δήλωσε ότι ελπίζει σε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση του συμπατριώτη του, Νεϊμάρ.

Τα τελευταία χρόνια ο Πελέ έχει περάσει αρκετές περιπέτειες με την υγεία του. Παρόλα αυτά, πλέον, δηλώνει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μάλιστα έχει τη διάθεση να κάνει και χιούμορ με αυτό το θέμα.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΠΕΛΕ

«Αν και έχω κάποια προβλήματα, αισθάνομαι καλά. Ωστόσο, είναι σαν να μου ζητάει τον… λογαριασμό ο Θεός», υποστήριξε ο 79χρονος παλαίμαχος επιθετικός.

Ως στράικερ αντιμετώπισε μία σειρά από καλούς αμυντικούς κατά τη διάρκεια της τεράστιας καριέρας του. Ένας ήταν, όμως, εκείνος που ξεχωρίζει. «Ο Τραπατόνι ήταν αμείλικτος και σωστός, ο καλύτερος αμυντικός εναντίον του οποίου έχω αγωνιστεί. Όχι σαν τους Άγγλους και του Αργεντινούς. Πόσες κλωτσιές μου έδωσαν…», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Πελέ.