Πολιτική

13 Νοεμβρίου 2019 07:45 Τελευταία ενημέρωση : 13 Νοεμβρίου 2019 16:24

Καραγκούνης – Γκιόλας στον ΑΝΤ1 για την Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο (βίντεο)

Text to Speech

«Κάναμε ουσιαστικά βήματα προόδου», τόνισε ο Καραγκούνης. «Έπεσαν οι μάσκες», υποστήριξε ο Γκιόλας.

Καραγκούνης – Γκιόλας στον ΑΝΤ1 για την Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο (βίντεο)

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», υπογράμμισε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Προανακριτικής για τον Παπαγγελόπουλο, έγιναν ουσιαστικά βήμα προόδου, καθώς ξεκαθάρισαν μια σειρά από βασικά θέματα τα οποία είχαν καθυστερήσει λόγω της παρελκυστικής τακτικής που ακολούθησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπα χαρακτηριστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε όλες τις ψηφοφορίες μέσω του βουλευτή κ. Λάππα, αποδεχόμενος ουσιαστικά τη νομιμότητα της επιτροπής. Σε ότι αφορά την κατάθεση του κ. Φρουζή, επεσήμανε ότι ήταν η πρώτη του κατάθεση σε οποιαδήποτε αρχή μετά από 3 χρόνια και είπε πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα, η αξιοπιστία των οποίων θα κριθεί από την επιτροπή.

Στη συνέχεια και πάλι στο «Καλημέρα Ελλάδα», μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, ο οποίος κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ότι λειτουργούν με δυο μέτρα και δυο σταθμά στις αποφάσεις του για τη σύνθεση της Προανακριτικής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έπεσαν οι μάσκες».

Τόνισε δε ότι οι κύριοι Τζανακόπουλος και Πολάκης, εξακολουθούν να είναι μέλη της Προανακριτικής και όποτε χρειαστεί θα είναι παρόντες στις συνεδριάσεις. Σε ότι αφορά την κατάθεση του κ. Φρουζή και την πληροφορία ότι πιέστηκε από την κυρία Τουλουπάκη για να μιλήσει για πολιτικά πρόσωπα, τόνισε ότι είναι λογικό να πιεστεί ο Φρουζής, «δεν είναι δυνατόν να του παίρνουν κατάθεση με το “σεις και το σας”».

Βορίδης: οφείλει να δώσει εξηγήσεις η Τουλουπάκη

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, εξέφρασε την άποψη ότι μετά την πρώτη κατάθεση του Φρουζή ανοίγει ένα θέμα που με ξεκάθαρο τρόπο εκθέτει τον δικαστικό λειτουργό που έχει ασκήσει εκβιαστικές πιέσεις.

Ο κ Βορίδης σημείωσε ότι, μετά και την πρώτη κατάθεση Φρουζή, η κυρία Τουλουπάκη οφείλει να δώσει εξηγήσεις καθώς «αρχίζουν και αθροίζονται αυτοί που το λένε αυτό, γιατί αυτό το έχει πει ο κ. Αγγελής, ο κ. Μανιαδάκης, τώρα το λέει και ο κ. Φρουζής. Αυτό το οποίο υπονοεί ο κ. Φρουζής νομίζω με την, κατάθεση του, εγώ δεν  την έχω διαβάσει όλη, αλλά με αυτά που διαβάζω τώρα, αν ισχύουν, υποθέτω ότι εκείνο το οποίο εννοεί ο κ. Φρουζής είναι ότι ετέθη το ερώτημα σε αυτόν με έναν τρόπο περίπου εκβιαστικό, δηλαδή ή θα μου πεις για αυτούς ή αλλιώς θα σου ασκηθεί ποινική δίωξη, ή μου λες για αυτούς και σε κάνω προστατευόμενο μάρτυρα ή αλλιώς θα σου ασκηθεί ποινική δίωξη, τώρα αυτό αν έχει γίνει έτσι, θα σας πω εγώ ότι κατά τη γνώμη μου είναι απολύτως απαράδεκτο, είναι παράνομο και με ξεκάθαρο τρόπο εκθέτει τον δικαστικό λειτουργό που το έχει κάνει αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ