Κοινωνία

24 Οκτωβρίου 2019 12:50

Ένταση έξω από την Βουλή

Διάβασέ μου το...

Μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να φτάσουν στην Βουλή και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Ένταση έξω από την Βουλή
-

Πανελλαδική 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το άρθρο 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα εκχώρησης των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου των δήμων σε ιδιώτες.

Το συλλαλητήριο είχε προγραμματιστεί για τις 11:00 έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και ακολούθησε.

Μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να φτάσουν στην Βουλή και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. 

Η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας μπήκε στο εσωτερικό της Βουλής, θέλοντας να μιλήσει με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκος.

Στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ ΟΤΑ συμμετέχουν περίπου 2000 άτομα.

ΠΟΡΕΙΑ - ΠΟΕ-ΟΤΑ

Νωρίτερα, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν μια συμβολική κίνηση με την τοποθέτηση ενός φέρετρου μπροστά από τα ρολά.

ΠΟΡΕΙΑ - ΠΟΕ-ΟΤΑ

Εν τω μεταξύ, στις 17:00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στις 18:30 το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια. 

ΠΟΡΕΙΑ - ΠΟΕ-ΟΤΑ

Και φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας 

Δεκατέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο, ζητώντας την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές φοιτητών.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το υπουργείο έχει διατυπώσει την πρόθεση το μέτρο να αφορά τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για την εφαρμογή του.

Αυτή την ώρα, οι φοιτητές πραγματοποιούν πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία

Λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων - πορειών σήμερα 24-10-2019, ημέρα Πέμπτη, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας, σύμφωνα με την Τροχαία. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά  και  ανάλογα με  τις  παρουσιαζόμενες  κυκλοφοριακές  συνθήκες.  Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. 

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς, "να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, κατά μήκος των διαδρομών των πορειών, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων."

ΠΟΡΕΙΑ - ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΠΟΡΕΙΑ - ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΠΟΡΕΙΑ - ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ