Κοινωνία

23 Οκτωβρίου 2019 00:05 Τελευταία ενημέρωση : 23 Οκτωβρίου 2019 14:32

Μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Ράφτη

Διάβασέ μου το...

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: Η εστία ξέσπασε κοντά σε σπίτια κι ενώ έπνεαν άνεμοι πολλών μποφόρ. Προληπτική εκκένωση γειτονιών  από την Αστυνομία. Τιτάνια η προσπάθεια πυροσβεστών, ΟΤΑ και εθελοντών. Πληροφορίες για προσαγωγή υπόπτου.

Μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Ράφτη

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν απο τα μεσάνυχτα, για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη.

Οι πύρινες γλώσσες ξεπήδησαν κοντά σε κατοικίες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν για να προστατεύσουν ζωές και περιουσίες, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τους ανέμους πολλών μποφόρ.

Αμεσα κινητοποιήθηκε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, η οποία ενισχύθηκε από προσωπικό από την ευρύτερη περιοχή έτσι γύρω στη μία τη νύχτα, στην περιοχή επιχειρούσαν 80 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα, μαζί φυσικά με εθελοντές της περιοχής.

Πόρτο Ράφτη - φωτιά

Πόρτο Ράφτη - φωτιά

Πόρτο Ράφτη - φωτιά

Πόρτο Ράφτη - φωτιά

Πόρτο Ράφτη - φωτιά

 Η αστυνομία έκανε προληπτικά εκκένωση γειτονιών, κοντά στην εστία της φωτιάς, με χρήση μεγάφωνων, απομακρύνοντας κατοίκους απο την περιοχή  του Κάστρου.

Χάρη στην τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστών και των εθελοντών και στην κινητοποίηση και των ΟΤΑ της περιοχής, παρά τις ισχυρές ριπές του ανέμου, που έφθαναν σε ένταση και τα 8 μποφόρ, αντιμετωπίστηκε γρήγορα η φωτιά, με περιορισμό του ενεργού μετώπου και απάλειψη του κινδύνου για ζωές και περιουσίες, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, γύρω στις 01:30 ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του irafina.gr, προσήχθη από αστυνομικούς, μετά από υπόδειξη κατοίκων, ένας αλλοδαπός, ο οποίος εκινείτο στην περιοχή με όχημα χωρίς πινακίδες.

Στην περιοχή έσπευσε απο την πρώτη στιγμή ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα μείνουν όλη τη νύχτα στην περιοχή, προκειμένου να σβήσουν τελείως κάθε εστία και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ