Κοινωνία

22 Οκτωβρίου 2019 07:50 Τελευταία ενημέρωση : 22 Οκτωβρίου 2019 21:17

Μπαλάσκας στον ΑΝΤ1 για την έφοδο στο Τζόκερ: Το όπλο είναι αξεσουάρ της στολής (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπε για την εφαρμογή του νόμου, την αντιμετώπιση της καταγγελίας από τους Αστυνομικούς και τον οπλισμό τους.

Μπαλάσκας στον ΑΝΤ1 για την έφοδο στο Τζόκερ: Το όπλο είναι αξεσουάρ της στολής (βίντεο)
-

«Υπερβολές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του αιθουσάρχη της Πατησίων, ότι εμφανίστηκαν 15 μηχανές με 30 αστυνομικούς στον κινηματογράφο του, ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σπύρος Μπαλάσκας,, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο νόμος βάσει του οποίου έγινε η καταγγελία είναι του 1937, συγκρίνοντάς τον με άλλον που έχει καταργηθεί.

«Είναι ο γνωστός τσοντονόμος, που έμπαινε μέσα στην αίθουσα η Αστυνομία και άναβε τα φώτα», είπε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην ίδια τη συμπεριφορά των αστυνομικών που «επιχείρησαν» στους κινηματογράφους, είπε πως «ξεχωρίζουμε τους παραβάτες από τους εγκληματίες», τονίζοντας ότι, «η Αστυνομία πήγε μαλακά, φέρθηκε ήρεμα στους γονείς και τα παιδιά».

Κληθείς τέλος να σχολιάσει ότι οι αστυνομικοί που μπήκαν στην αίθουσα οπλοφορούσαν, είπε ότι «το όπλο είναι αξεσουάρ της στολής».

«Τι να κάνουμε, να αφήνουμε το όπλο στο Τμήμα;», διερωτήθηκε.

Ραγκούσης για Τζόκερ: κυβερνητικό σχέδιο το ντου στους κινηματογράφους                                                                                         

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης  μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» σχολίασε  την παρουσία αστυνομικών σε κινηματογράφο  το Σάββατο, προκειμένου να απομακρύνουν ανήλικους που παρακολουθούσαν την ταινία Joker, καθώς η καταλληλότητα της ταινίας είναι για άνω των 18 και χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοίδη για τον Αλέξη Τσίπρα.

Τονίζοντας πως ποτέ καμία κυβέρνηση δεν έκανε τέτοιου τύπου ελέγχους  σε κινηματογράφους, ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για «πολιτική προπαγάνδα» εφόσον ο ίδιος δεν έχει διατελέσει υπουργός Πολιτισμού, ενώ διευκρίνισε πως «όταν λένε ότι ο Ραγκούσης έκανε αυτόν το νόμο, δεν είναι νόμος Ραγκούση, είναι νόμος Γερουλάνου και δεύτερον δεν προέβλεπε ποτέ τη δυνατότητα, όπως είπε η ίδια η υπουργός Πολιτισμού του κ. Μητσοτάκη, να ενεργοποιηθεί η αστυνομία και να κάνει αυτές τις εφόδους στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η κυρία Μενδώνη τους διέψευσε κατά τρόπο που  εγώ δεν θυμάμαι τέτοια περίπτωση ενδοκυβερνητικής διάψευσης, ενεργειών και δηλώσεων και διαρροών που έκανε το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο. Γιατί εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλα αυτά τα μεθοδεύει το γραφείο του κ. Μητσοτάκη προσωπικά, όλα αυτά τα fake news».

Σημείωσε πως θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και υποστήριξε ότι τα ντου στους κινηματογράφους είναι κυβερνητικό σχέδιο και εντάσσεται στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», που εφαρμόζει η κυβέρνηση.