Πολιτική

21 Οκτωβρίου 2019 12:20 Τελευταία ενημέρωση : 21 Οκτωβρίου 2019 21:16

Πέτσας: μαζεύουμε τα σπασμένα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξωτερική πολιτική

Διάβασέ μου το...

Στην αντεπίθεση το Μαξίμου, βάζοντας στο κάδρο και Κοτζιά-Καμμένο, μετά τα "πυρά" του Αλέξη Τσίπρα για την Βόρεια Μακεδονία. Η απάντηση της Κουμουνδούρου και της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ.

Πέτσας: μαζεύουμε τα σπασμένα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξωτερική πολιτική
-

«Η Ελλάδα μαζεύει τα σπασμένα της εξωτερικής πολιτικής του κ. Τσίπρα και του θιάσου Κοτζιά – Καμμένου» τονίζει σε δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς τις εξελίξεις στην Βόρεια Μακεδονία, μετά την "πόρτα" για την έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της στην ΕΕ.

Απαντώντας στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τη διαδικασία διεύρυνσης της Ε.Ε. στα Δυτικά Βαλκάνια ο κ. Πέτσας τονίζει πως οι πολίτες ξέρουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε την Ελλάδα επί 4,5 χρόνια κομπάρσο στην Ευρώπη, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κινήθηκε πολύ γρήγορα για να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα και για να αποκαταστήσει τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή μας αλλά και την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη.

«Όπως προκύπτει από τα επιτεύγματα των πρώτων εκατό ημερών στα εξωτερικά θέματα, από τη συμπεριφορά των εταίρων μας κι από τα δημοσιεύματα στα ξένα ΜΜΕ, η Ελλάδα ξαναγίνεται πρωταγωνίστρια. Όλα τα άλλα είναι ψέματα, φαντασιώσεις και προφάσεις εν αμαρτίαις» καταλήγει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Χαρίτσης: δυστυχώς και στην εξωτερική πολιτική έχουμε «Κυβέρνηση Τζόκερ»

Απαντώντας στον Στέλιο Πέτσα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει σε δήλωση του, «Αντί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη διπλωματική ανυπαρξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την υποβάθμιση της Ελλάδας σε κομπάρσο των Βαλκανίων, όπως ακριβώς συνέβαινε μέχρι το 2015, ας μας πει: Ανήκει σε αυτούς της Ν.Δ. που θα τηρήσουν ή σε αυτούς που θα τιμήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών; Δυστυχώς, και στην εξωτερική πολιτική έχουμε κυβέρνηση Τζόκερ. Κι αυτό στοιχίζει ακριβά στη χώρα».

ΠΡΑΤΤΩ: Επικίνδυνοι και ανίδεοι στην εξωτερική πολιτική

«Να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη αδράνεια στην εξωτερική πολιτική, προσπαθούν οι κυβερνώντες, αναδεικνύοντας το πόσο επικίνδυνοι και ανίδεοι είναι στον τομέα αυτό» αναφέρει το γραφείο τύπου του Πράττω, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική.

Όπως αναφέρει το ΠΡΑΤΤΩ: «Επιτίθενται χωρίς μέτρο στην εξωτερική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης. Προκαλούμε την Κυβέρνηση να πει μία καινούργια ιδέα που έφερε στην εξωτερική πολιτική, έστω μία καινούργια πρωτοβουλία πέραν των υποχωρήσεων της. Επί χρόνια, τα μέσα που ελέγχει η ΝΔ, αποσιωπούσαν τις πραγματικές επιτυχίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Φτάσαμε στο σημείο βουλευτής της ΝΔ να προτείνει μέσα στη βουλή την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός διεθνούς θεσμού που υπήρχε ήδη εδώ και τρία χρόνια. Ενδεικτικό και όχι μόνο παράδειγμα, είναι υπουργός που συνάντησε σε διεθνή διάσκεψη τον Κινέζο ομόλογο του -ο οποίος αναφέρθηκε στη διάρκειά της, πολλαπλώς, στο διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Ν. Κοτζιά- παρουσιάστηκε στα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης της ΝΔ ως «θρίαμβος επανεκκίνησης» των σχέσεων των δύο χωρών. Θεσμοί που συγκροτήθηκαν, δεν λειτουργούν πλέον, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως αυτοί για την προστασία των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Μέση Ανατολή, για τη διασυνοριακή συνεργασία στα Βαλκάνια, για τη συνεργασία του ευρωπαϊκού νότου με τον ευρωπαϊκό βορρά και τις χώρες του Βίσεγκραντ. Καλό είναι, πριν μιλήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να ενημερώνεται επαρκώς και σκέφτεται τι θα πει, εκτός αν κάτι τέτοιο τον υπερβαίνει.»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στο Open και αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ να μην αρχίζουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις, είπε ότι «δεν είναι προοδευτική εξέλιξη η ένταξη μιας χώρας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ που είναι αποσταθεροποιητικός παράγοντας». Σημείωσε ότι η επικίνδυνη συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να ισχυροποιηθεί η παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια και πρόσθεσε ότι Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες υποδαυλίζουν τις Τουρκικές επεκτατικές επιδιώξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ελληνική Λύση: ανόητη κοκορομαχία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης, αναφέρεται «το μόνο που βλέπουμε αυτές τις μέρες, είναι μία ασταμάτητη "κοκορομαχία", μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος παρέμεινε λιγότερο κομπάρσος στις εξελίξεις που αφορούν το μεγάλο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και το βέτο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας με την Ε.Ε , που άσκησε η Γαλλία και όχι η χώρα μας! Θα συμφωνήσουμε στον όρο "Κομπάρσο των Βαλκανίων"  που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που το συγκεκριμένο όρο τον κερδίζουν τόσο η Κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ με την καταστροφική συμφωνία που έφερε, και την οποία  η ΝΔ "ασπάστηκε" ως συνέχεια του κράτους! Για την φράση που χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι "Η Ελλάδα μαζεύει τα σπασμένα της εξωτερικής πολιτικής" και με αυτή συμφωνούμε! Μόνο που η συγκεκριμένη φράση περιλαμβάνει τόσο τους απαράδεκτους και αντεθνικούς χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ , όσο και εκείνους της ΝΔ, γιατί αποδέκτες της επικίνδυνης πολιτικής και των συνεπειών τους, από τα δύο μεγάλα κόμματα , είναι μόνο η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επιμένει στην κατάργηση της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών και άσκηση Εξωτερικής πολιτικής με βάση το Εθνικό Συμφέρον και όχι τις υποδείξεις και τα συμφέροντα άσπονδων "φίλων"!».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ