Κοινωνία

05 Οκτωβρίου 2019 13:39

Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τις μίζες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Text to Speech

Ενώπιον ανακρίτριας οι 11 από τους 18 συλληφθέντες για την υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Βαριές κατηγορίες για τους εμπλεκόμενους.

Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τις μίζες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

 

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί οι απολογίες των κατηγορούμενων για την υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού με επίκεντρο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ενώπιον της Α' ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης αναμένεται να απολογηθούν σήμερα 11 από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους. Πρόκειται για τέσσερις ιδιοκτήτες εταιρειών με ρυμουλκά σκάφη και επτά υπάλληλούς τους.

Η σημερινή διαδικασία εκτιμάται ότι θα είναι μαραθώνια και θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα, οπότε θα γίνει γνωστή η ποινική τους μεταχείριση. Αύριο, Κυριακή, το κατώφλι της ανακρίτριας θα περάσουν ο κεντρικός λιμενάρχης και οι έξι πλοηγοί του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος και των 18 συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης από κοινού, ενώ ο λιμενάρχης και οι πλοηγοί, που τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα ή αυτοδίκαιη αργία, διώκονται επιπλέον για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροληψία υπαλλήλου, σε βαθμό κακουργήματος. Οι πλοιοκτήτες και οι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν ακόμη το πλημμέλημα της δωροδοκίας από κοινού.