Life

07 Σεπτεμβρίου 2019 22:38 Τελευταία ενημέρωση : 08 Σεπτεμβρίου 2019 22:11

Φεστιβάλ Βενετίας: Στον “Joker” o Χρυσός Λέοντας

Διάβασέ μου το...

Η ταινία του Αμερικανού Τοντ Φίλιπς απέσπασε το μεγάλο βραβείο του 76ου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας.

Φεστιβάλ Βενετίας: Στον “Joker” o Χρυσός Λέοντας
-

Το Χρυσό Λιοντάρι του 76ου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας απέσπασε η ταινία “Joker” του Αμερικανού Τοντ Φίλιπς. Η ταινία έχει ως θέμα την ιστορία του εμβληματικού “κακού” του Μπάτμαν. Τον Τζόκερ υποδύεται ο Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος έλαβε εξαιρετικά καλά σχόλια από τους κριτικούς του φεστιβάλ.

Το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής της “Μόστρα” κέρδισε η ταινία “J’ accuse” (Κατηγορώ) του Γαλλοπολωνού Ρομάν Πολάνσκι.

Ο Ιταλός Λούκα Μαρινέλι στην ταινία “Martin Eden” κέρδισε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας, ενώ στην κατηγορία γυναικείας ερμηνείας βραβεύτηκε η Γαλλίδα Αριάν Ασκαρίντ για το “Gloria Mundi”.

Φεστιβάλ Βενετίας - ακτιβιστές - κόκκινο χαλί

Λίγες ώρες πριν από την τελετή απονομής των βραβείων, εκατοντάδες διαδηλωτές “κατέλαβαν” το κόκκινο χαλί, ζητώντας να αναληφθεί δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και να απαγορευθεί η είσοδος κρουαζιερόπλοιων στη λιμνοθάλασσα.

Φεστιβάλ Βενετίας - ακτιβιστές - κόκκινο χαλί

Φορώντας λευκές φόρμες εργασίας και κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «το σπίτι μας καίγεται» και «όχι στα κρουαζιερόπλοια», οι περίπου 300 διαδηλωτές κάθισαν έξω από τον κύριο χώρο όπου διεξάγεται το φεστιβάλ και φώναξαν συνθήματα περικυκλωμένοι από αστυνομικούς.