Κόσμος

31 Ιουλίου 2019 12:59

Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών μετά τις δολοφονίες εφήβων (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Κύμα αντιδράσεων σε πολιτικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο έχει προκαλέσει ο χειρισμός των δύο υποθέσεων από τις Αρχές.

Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών μετά τις δολοφονίες εφήβων (βίντεο)
-

Παραιτήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας μετά τις δολοφονίας των δύο έφηβων κοριτσιών που προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη, λόγω του χειρισμού της υπόθεσης από την Αστυνομία.

Η ανακοίνωση της παραίτησης έγινε μία μέρα μετά τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Καρακάλ, όπου έγιναν οι δολοφονίες.

«Γεια σας 112, είμαι η Αλεξάνδρα και θέλω να ζήσω», έγραφαν κάποια πλακάτ, «Η Ρουμανία απέτυχε στο Καρακάλ», έγραφε άλλη.

Ένας 65χρονος μηχανικός από το Καρακάλ ομολόγησε τη δολοφονία της 15χρονης η εξαφάνιση της οποίας είχε δηλωθεί στις 24 Ιουλίου, καθώς και μίας 18χρονης που είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Απρίλιο.

Η 15χρονη είχε τηλεφωνήσει στον ευρωπαϊκό αριθμό εκτάκτου ανάγκης 112 λέγοντας ότι έχει απαχθεί, με την απάντηση από την άλλη άκρη της γραμμής να είναι «περίμενε εκεί», ενώ οι Αρχές χρειάστηκαν 19 ώρες για να εντοπίσουν και να κάνουν έφοδο στο σπίτι του 65χρονου, αφού πάλεψαν με τρία τηλεφωνήματα να εξασφαλίσουν το απαραίτητο ένταλμα σύλληψης. Η Αστυνομία, επίσης, καθυστέρησε να δημοσιοποιήσει την αναφορά των γονιών της για την εξαφάνισή της.

Η Διεύθυνση Διερεύνησης Οργανωμένου Εγκλήματος και Τρομοκρατίας διέταξε,  παράλληλα, να κινηθούν οι ποινικές διαδικασίες ώστε να ασκηθεί δίωξη in rem για αμέλεια, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 298 του ρουμανικού Ποινικού Κώδικα σε ό,τι αφορά τα τηλεφώνημα του θύματος στη γραμμή έκτακτης ανάγκης 112. Η δίωξη αφορά συγκεκριμένα την τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται σε τέτοιου είδους περιστατικά.