Κοινωνία

21 Ιουλίου 2019 13:41 Τελευταία ενημέρωση : 21 Ιουλίου 2019 22:26

Πυρκαγιά στα Μέγαρα

Διάβασέ μου το...

Μέσα σε οικισμό έχει ξεσπάσει η φωτιά. Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. "Μάχη" των πυροσβεστών σε πολλά μέτωπα ανά την χώρα.

Πυρκαγιά στα Μέγαρα
-

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στα Μέγαρα, κινητοποιώντας ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά εκδηλώθιηκε σε χορτολιβαδική έκταση και σε οικόπεδα, μέσα στον οικισμό, στην περιοχή Αγία Τριάδα, στα Μέγαρα.

Οι πρώτες δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν ζήτησαν ενισχύσεις και πλέον επί τόπου βρίσκονται 51 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το Ειδικό Μηχανικίνητο Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ ρίψεις νερού από αέρος κάνουν 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Στην περιοχή έσπευσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων Αρχών.

"Μάχη" σε πολλά μέτωπα ανά την χώρα

Εκτός από αυτήν την φωτιά, πυροσβέστες δίνουν "μάχες" για να τιθασεύσουν πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει ανά την χώρα.

Περισσότεροι απο 200 πυροσβέστες με δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα των ΟΤΑ, μαζί με περισσότερες απο 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και εναέρια μέσα ρίχτηκαν απο το πρωί της Κυριακής στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε απο το Σάββατο στον Κιθαιρώνα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και στο Μαρκόπουλο, στην ανατολική Αττική. Η φωτιά μαίνεται πίσω από το Δημοτικό Στάδιο, κοντά στο λατομείο, στη διασταύρωση που οδηγεί στον Ιππόδρομο. Οι φλόγες καίνε ξερά χόρτα και βρίσκονται σε σχετικά μικρή απόσταση από σπιτια. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν και πυροσβεστικά μέσα από ξηράς αλλά και από αέρος.

Ένα απο τα σημαντικότερα απο αυτά, μαίνεται στην Κοσμηρά, σε αγροτολιβαδική έκταση.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν απο αέρος και ξηράς να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στην Λέσβο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ