Τεχνολογία - Επιστήμη

01 Ιουνίου 2019 08:37 Τελευταία ενημέρωση : 01 Ιουνίου 2019 14:14

Σεισμοί αισθητοί στην βόρεια Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Μπαράζ δονήσεων με επίκεντρο πέρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, οι οποίες όμως επηρεάζουν και πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Σεισμοί αισθητοί στην βόρεια Ελλάδα
-

Νέα σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10 το πρωί, 45 χιλ. δυτικά της Καστοριάς, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο χορός των ρίχτερ έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί στη βόρεια Ελλάδα, καθώς σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σημειώθηκε στις 07.26 π.μ. στην περιοχή των Ελληνοαλβανικών συνόρων.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 47 χλμ. δυτικά της Καστοριάς κοντά στην Αλβανική πόλη Ερσέκα και το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 3,5 χλμ. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την δυτική Μακεδονία την Ήπειρο και την Νότια Αλβανία.

Σεισμοί αισθητοί στην βόρεια Ελλάδα έχουν γίνει και άλλοι, μικρότερου μεγέθους, πριν και μετά την δόνηση των 5 Ρίχτερ, με επίκεντρο όμως σε άλλες περιοχές και όχι ίδιο με αυτό του μεγαλύτερου μέχρι στιγμής σεισμού.

Δείτε φωτογραφίες από τις ζημιές που προκάλεσσαν οι σεισμοί στην Αλβανία

σεισμός - Αλβανία - Ερσέκα

σεισμός - Αλβανία - Ερσέκα

σεισμός - Αλβανία - Ερσέκα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ