Πολιτισμός

Σήμερα10:50 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα11:49

Πλέσσας: Καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον σπουδαίο συνθέτη μέσω του ΑΝΤ1 (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Συγκινητικά είναι τα λόγια με τα οποία μιλούν άνθρωποι της τέχνης και καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του στον ΑΝΤ1.

Πλέσσας: Καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον σπουδαίο συνθέτη μέσω του ΑΝΤ1 (βίντεο)
-

Φτωχότερος έγινε ο ελληνικός πολιτισμός, με την απώλεια του Μίμη Πλέσσα σε ηλικία 100 ετών. Ο ανιψιός του και καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης Στέφανος Κορκολής μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» για τον θάνατο του θείου του.

«Το ότι ήταν θείος μου ο Μίμης Πλέσσας είναι σημαντικό, υπό μία έννοια, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έχω αγαπήσει την κόρη του, την Ελεάνα. Για εμένα αυτό είναι πραγματική συγγένεια που έχω με τον Μίμη. Η θλίψη υπάρχει όσο και να λέμε ότι ήταν 100 χρονών. Δεν παύει όταν φεύγει ένας άνθρωπος, φεύγει για πάντα και τουλάχιστον για τους δικούς του ανθρώπους είναι πάντα λυπηρό. Μόνο καλά πράγματα μπορώ να πω για εκείνον, υπήρξε ένας μεγαλοφυής μουσικός, μεγαλοφυής επιστήμονας και πάνω από όλα η προσωποποίηση της ευγένειας» ανέφερε αρχικά ο Στέφανος Κορκολής.

Συνέχισε αναφερόμενος στην συναυλία του για τα 100 χρόνια λέγοντας «χαραγμένες στη μνήμη μου με τον Μίμη Πλέσσα οι σημαντικότερες στιγμές της μουσικής. Ήθελε πάρα πολύ να παρευρεθεί στη συναυλία του για τα 100 χρόνια»

Δείτε αναλυτικά τι είπε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” o Στέφανος Κορκολής: 

Για τη μεγάλη απώλεια του Μίμη Πλέσσα μίλησε λίγο αργότερα στην εκπομπή και η Μπέσσυ Αργυράκη

Η γνωστή τραγουδίστρια η οποία είχε τη χαρά και την τιμή να γνωρίσει τον σπουδαίο συνθέτη από τα πρώτα της βήματα στη μουσική, αποχαιρέτησε συγκινημένη τον Μίμη Πλέσσα, ενώ αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες συναυλίες προς τιμήν του.

Δείτε αναλυτικά τι είπε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” η Μπέσσυ Αργυράκη: 

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Το Πρωινό μίλησαν για τον σπουδαίο καλλιτέχνη οι Ζωζώ Σαπουντζάκη, Χρύσα Μπανδέλη και Χάρης Ρώμας: 

Λίγο αργότερα ο Γιώργος Χατζηνάσιος μίλησε για την γνωριμία του με τον Μίμη Πλέσσα. Ανέφερε επίσης ότι «ο Μίμης Πλέσσας δεν έφυγε ποτέ από κοντά μας» 

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο Γιώργος Χατζηνάσιος στο "Πρωινό": 

 

Ειδήσεις σήμερα:

“Καλημέρα Ελλάδα” - Καταγγελία: “Μου βάλανε βενζίνη 64 λίτρα ενώ το αυτοκίνητό μου χωράει 54 και ο βενζινάς δικαιώθηκε” (βίντεο)

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου υπόσχεται να νικήσει τους “εχθρούς”, έναν χρόνο μετά την επίθεση της Χαμάς

Άμεσοι φόροι και εισφορές: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την μείωσή τους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ