Κόσμος

24 Οκτωβρίου 2024 18:03

Τουρκία - Τρομοκρατικό Χτύπημα: Ταυτοποιήθηκε και ο 2ος δράστης της επίθεσης

Διάβασέ μου το...

Ποιο είναι το 2ο άτομο που πραγματοποίησε την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημική βιομηχανίας στην Άγκυρα. Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί ο Ερντογάν.

Τουρκία - Τρομοκρατικό Χτύπημα: Ταυτοποιήθηκε και ο 2ος δράστης της επίθεσης
-

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκαλεί έκτακο συμβούλιο ασφαλείας στο (παλιό) αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, με την άφιξή του από το Καζάν της Ρωσίας, από όπου αναχώρησε προτού ολοκληρώσει το πρόγραμμα του στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS.

Το έκτακτο συμβούλιο γίνεται μετά την ένοπλη επίθεση χθες στα κεντρικά γραφεία της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας (TUSAS), κοντά στην τουρκική πρωτεύουσα που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς.

Τουρκικά μέσα μεταδίδουν ότι φαίνεται βέβαιο ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το PKK.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που πραγματοποίησε χθες την επίθεση ταυτοποιήθηκε και πρόκειται για τον Αλί Ορέκ, μέλος του PKK. 

Ταυτοποιήθηκε και ο 2ος δράστης. Πρόκειται για την Μινέ Σεβζίν Αλτσιτσέκ, η οποία είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του φιλοκουρδικού κόμματος "HDP" από το 2014, στην τουρκική επαρχία Χακιάρι, όπου είναι έντονο το κουρδικό στοιχείο.

Την χθεσινή επίθεση καταδίκασαν πάντως και ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης Σελαχατίν Ντεμιρτάζ αλλά και φιλοκουρδικό κόμμα DEM Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας πριν από λίγο με νεότερη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι βομβαρδίστηκαν μέχρι στιγμής  47 οι στόχοι στο Ιράκ κ τη Βόρεια Συρία

Στην Τουρκία πάντως εξακολουθούν να συνδέουν την επίθεση με τη διαδικασία για επίλυση του Κουρδικού που ξεκίνησε η τουρκική κυβέρνηση.

Χθες μετά από 43 μήνες επέτρεψαν στον βουλευτή του φιλοκουρδικου κόμματος DEM Ομέρ Οτσαλάν, ανιψιός του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, να τον επισκεφθεί  στην φυλακή Ιμραλί

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο Οτσαλάν είπε στον ανιψιό του ότι είναι έτοιμος να αναλάβει ιστορική ευθύνη και να καλέσει την οργάνωση να καταθέσει τα όπλα.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: 28χρονος ξυλοκόπησε την έγκυο αδερφή του και τον άντρα της

Το Ισραήλ κατονομάζει δημοσιογράφους του Al Jazeera ως τρομοκράτες

Παναθηναϊκός – Τσέλσι: Live στον ΑΝΤ1 ο ευρωπαϊκός “άθλος”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ