Κόσμος

23 Οκτωβρίου 2024 18:04

Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία: Νεκροί, τραυματίες και όμηροι (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο πρώτος απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στην Τουρκία. Καρέ καραέ η δράση των τρομοκρατών.

-

Τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (ΤΑΙ) στην Άγκυρας συγκλονίζει την Τουρκία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, κάνει λόγο για 3 πολίτες νεκρούς και για 14 τραυματίες μεταδίδει NTV. Nεκροί είναι και οι δύο τρομοκράτες.

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια δήλωσε μέσω Χ ότι «Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες».

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται ενώ υπάρχουν και όμηροι. Στις εικόνες που κυκλοφορούν φαίνονται οι τρομοκράτες να είναι δύο. Ο ένας μπαίνει στο κτίριο με ένα μακρύκαννο όπλο και ο άλλος είναι. όρθιος, οπλισμένος μπροστά από εμπορικό ταξί έξω από το κτήριο.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 15.20 στο Καχραμάνκαζάν στην Άγκυρα, στην είσοδο του φυλακίου της πανεπιστημιούπολης της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας. Αναφέρθηκε ότι το προσωπικό οδηγήθηκε σε καταφύγια για λόγους ασφαλείας, αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι αρχικά ακούστηκε έκρηξη και στη συνέχεια επικράτησε μεγάλος πανικός στην περιοχή. Ενώ η σύγκρουση συνεχιζόταν, εμφανίστηκαν εικόνες από τη στιγμή της επίθεσης. Όπως μεταδίδεται, ενώ πολλές αστυνομικές και ιατρικές ομάδες ειδικών επιχειρήσεων στάλθηκαν στην περιοχή, ήταν αξιοσημείωτο ότι οι επιτιθέμενοι επέλεξαν την ώρα αλλαγής βάρδιας

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις ασφαλείας, πυροσβεστική και ιατρικές δυνάμεις. Αναφέρεται ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και τρομοκρατών συνεχίζονται και υπάρχουν όμηροι.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Γιλμάζ Τουντς αναφέρει: "Καταδικάζω έντονα και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην περιοχή Kahramankazan της Άγκυρας. Το Γραφείο του επικεφαλής Εισαγγελίας της Άγκυρας έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα σχετικά με την προδοτική τρομοκρατική επίθεση και έχουν οριστεί ένας αναπληρωτής επικεφαλής εισαγγελέας και 8 εισαγγελείς. Εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρές μας και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας".

Ειδήσεις σήμερα:

Νοτοπούλου για πρωτοβουλίες Τσίπρα: Ας μιλήσουμε για το νέο που θα γεννηθεί

Έλεγχος στα κινητά των παιδιών: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή για τους γονείς

Μήλος: Κάτοικος του νησιού κέρδισε δικαστήριο για το χτύπημα της καμπάνας


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ