Κόσμος

23 Οκτωβρίου 2024 07:01 Τελευταία ενημέρωση : 23 Οκτωβρίου 2024 07:11

Γάζα: Βίντεο με κορίτσι που μεταφέρει την τραυματία αδερφή της προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση

Διάβασέ μου το...

Το κορίτσι περιφέρεται στους ερειπωμένους δρόμους του θύλακα αποφασισμένο να φτάσει σε οποιοδήποτε μέρος στο οποίο η αδερφή της θα μπορεί να λάβει περίθαλψη.

Γάζα: Βίντεο με κορίτσι που μεταφέρει την τραυματία αδερφή της προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση
-

Μεγάλη ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα της πολεμικής αναζωπύρωσης στην Μέση Ανατολή έχει προκαλέσει διεθνώς ένα βίντεο το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα και δείχνει ένα κουρασμένο και ταλαιπωρημένο παιδάκι από την Παλαιστίνη να κουβαλάει στους ώμους της την τραυματισμένη αδελφή της στην εμπόλεμη Λωρίδα της Γάζας, διανύοντας τους δρόμους οι οποίοι έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο για να την βοηθήσει να λάβει την απαραίτητη θεραπεία.

Σύμφωνα με τα πλάνα τα οποία αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το κορίτσι φαινόταν εξαντλημένο ενώ είχε αγκαλιά την αδελφή της, η οποία είχε το ένα πόδι τυλιγμένο με γάζα, και το τραύμα της την είχε κάνει προσωρινά ανίκανη να περπατήσει.

Το κορίτσι είναι ξυπόλητο αλλά έχει ήδη περπατήσει μιάμιση ώρα, χωρίς να αποχωρίζεται από πάνω της το σώμα της μικρής αδερφής της η οποία, όπως λέει, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. «Θέλω να θεραπευτεί», είπε στον δημοσιογράφο, ο οποίος εκτίμησε ότι η ανήλικη είχε ήδη περπατήσει δύο χιλιόμετρα.

Προορισμός της ο καταυλισμός της κεντρικής Γάζας, καθώς χιλιάδες εκτοπισμένοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα βόρεια του θύλακα, όπου οι ισραηλινές επιχειρήσεις έχουν κλιμακωθεί. Ο δημοσιογράφος έπεισε το κορίτσι να μπει στο αυτοκίνητο για να τη μεταφέρει.

Όταν σταμάτησαν η μικρή πήρε πάλι αγκαλιά την αδερφή της και συνέχισε, λέγοντας απλά «αντίο

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Ισραηλινό σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (εικόνες)

Εορτολόγιο - 23 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Καιρός: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις την Τετάρτη


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ