Κόσμος

Σήμερα07:02

Λίβανος: Ισραηλινός βομβαρδισμός κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού

Διάβασέ μου το...

Αδιάκοποι είναι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο, με το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού να μην μένει εκτός στόχων.

Λίβανος: Ισραηλινός βομβαρδισμός κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού
-

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στα σώματα ασφαλείας του Λιβάνου αναφέρθηκε χθες Κυριακή το βράδυ σε βομβαρδισμούς κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού, όπου συνεχίζουν να εκτελούνται εμπορικές πτήσεις, παρά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον του κινήματος Χεζμπολάχ στη λιβανική επικράτεια.

Η πηγή, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, μίλησε για δυο βομβαρδισμούς κοντά στο αεροδρόμιο, το μοναδικό στο οποίο εκτελούνται διεθνείς πτήσεις στον Λίβανο. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα νότια προάστια της Βηρυτού, τα οποία πλήττονταν χθες βράδυ από νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Παραγωγός βίντεο του AFP είδε στήλες καπνού να υψώνονται σε σημείο κοντά στον αερολιμένα.

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε πως ισραηλινό πλήγμα σημειώθηκε το βράδυ στον ανατολικό Λίβανο, εναντίον θυγατρικής χρηματοπιστωτικού ομίλου που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ, τα γραφεία του οποίου βομβαρδίστηκαν και στον νότιο τομέα της Βηρυτού, μετά τις εντολές του ισραηλινού στρατού για απομάκρυνση των κατοίκων.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έθεσε στο στόχαστρο "τη θυγατρική της Al-Qard al-Hassan" στην περιοχή της Χερμέλ, στον ανατολικό Λίβανο, διευκρίνισε το ANI, καθώς ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή των γραφείων αυτού του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος σε όλη τη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Παιανία: Ιερέας διέκοψε γάμο λόγω… της ενδυμασίας της κουμπάρας

Καιρός: νεφώσεις και άνοδος θερμοκρασίας την Δευτέρα

Ο κυκλώνας Όσκαρ έφτασε στην Κούβα (βίντεο)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ