Κόσμος

Χθες16:12 Τελευταία ενημέρωση : Χθες19:57

Ισραήλ - IDF: Ο Σινουάρ της Χαμάς είναι νεκρός, πιθανότατα

Διάβασέ μου το...

«Οι IDF και η ISA ελέγχουν την πιθανότητα ένας από τους τρεις νεκρούς τρομοκράτες να ήταν ο ηγέτης της Χαμάς», όπως τονίζεται από τις ισραηλινές δυνάμεις

Ισραήλ - IDF: Ο Σινουάρ της Χαμάς είναι νεκρός, πιθανότατα
-

Σύμφωνα με ανάρτηση των IDF το Ισραήλ ελέγχει την πιθανότητα να σκοτώθηκε ο Γιαχία Σινουάρ της Χαμάς.

«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των IDF στη Γάζα, εξουδετερώθηκαν 3 τρομοκράτες. Οι IDF και η ISA ελέγχουν την πιθανότητα ένας από τους τρομοκράτες να ήταν ο Yahya Sinwar. Σε αυτό το στάδιο, η ταυτότητα των τρομοκρατών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Στο κτίριο όπου εξουδετερώθηκαν οι τρομοκράτες, δεν υπήρχαν σημάδια παρουσίας ομήρων στην περιοχή. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν με την απαιτούμενη προσοχή» αναφέρεται στην ανάρτηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Την τελευταία ώρα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες που φέρεται να δείχνουν τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, να σκοτώθηκε με θανατηφόρα τραύματα στο κεφάλι.Τις φωτογραφίες αυτές αναπαρήγαγαν και μέσα ενημέρωσης στο Ισραήλ, τις οποίες στη συνέχεια κατέβασαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ο Γιαχία Σινουάρ εξουδετερώθηκε, ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία του κινήματος στις 6 Αυγούστου 2024, μετά τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγιε στις 31 Ιουλίου.

Ολοένα και περισσότερα Ισραηλινά ΜΜΕ κάνουν λόγω για την εξουδετέρωση του Σινουάρ. Μάλιστα το Ισραηλινό Channel 11, αναφέρει ότι ο Σινουάρ εξοντώθηκε από έναν φαντάρο, ο οποίος υπηρετούσε για μόλις 9 μήνες.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού μεταδίδει ότι το Ισραήλ ενημερώνει γειτονικές χώρες για τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ. Σύμφωνα με αναλυτές που επικαλούνται ισραηλινά μέσα ενημέρωσης την επιχείρηση έφεραν σε πέρας επίλεκτες επίγειες δυνάμεις, ενώ οι δύο άλλοι που σκοτώθηκαν στην επιχείρηση στο Ταλ αλ Σουλτάν, μαζί με τον Σινουάρ ήταν πιθανότατα οι σωματοφύλακές του. Την ώρα αυτή διεξάγονται τεστ DNA, που συγκρίνονται με δείγμα που είχε ληφθεί κατά την 20ετή παραμονή του στις ισραηλινές φυλακές, ώστε να υπάρξει και επίσημη πιστοποίηση για τον θάνατο του Σινουάρ. Ήδη πάντως στην παραλία του Τελ Αβίβ άρχισαν οι πανηγυρισμοί των Ισραηλινών.

Πηγές της Χαμάς δήλωσαν σήμερα αργά το απόγευμα ότι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ο ηγέτης της οργάνωσης Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιχείρηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Συρμός του Προαστιακού σε γραμμή του μετρό: Σε διαθεσιμότητα το προσωπικό

Η Σερένα Γουίλιαμς αποκάλυψε ότι έκανε χειρουργική επέμβαση (βίντεο)

Παγκράτι: Πρώην υπάλληλος πάρκινγκ μαχαίρωσε τον εργοδότη κι έσκισε λάστιχα αυτοκίνητων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ