Κόσμος

Σήμερα18:52

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε τζαμί στον Λίβανο - Κλείνει αεροδρόμια το Ιράν (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει το κτήριο να "κατεδαφίζεται" από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου ο Νετανιάχου.

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε τζαμί στον Λίβανο - Κλείνει αεροδρόμια το Ιράν (βίντεο)
-

Μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε το βράδυ τους Σαββάτου το Ισραήλ σε υποδομές της Χεζμπολάχ, σήμερα (06.10.2024) ο IDF ανατίναξε και ένα τζαμί στον νότιο Λίβανο που η οργάνωση σύμφωνα με το Ισραήλ το είχε μετατρέψει σε αποθήκη οπλισμού.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, μέσα σε δευτερόλεπτα το τζαμί έγινε σκόνη.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν από την συγκεκριμένη επίθεση υπάρχουν τραυματίες.

Ιράν: Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις στα αεροδρόμια από τις 9 το βράδυ

Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις στα αεροδρόμια του Ιράν από τις 9 το βράδυ ως τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Τo ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜEHR του Ιράν επικαλούμενο αξιωματούχο μεταδίδει ότι ακυρώνονται όλες οι πτήσεις στα αεροδρόμια του Ιράν από τις 9 το βράδυ ως τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας τοπκή ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι νέα ισχυρότατη επίθεση σημειώθηκε νωρίτερα στη Βηρυτό, όπου επλήγησαν στόχοι και πάλι στα νότια της πρωτεύουσας. Εκείνη την ώρα ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, έκανε έκκληση να ενταθεί η πίεση προς το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός, τασσόμενος υπέρ των διπλωματικών προσπαθειών Ηνωμένων Πολιτειών και Γαλλίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, μόνο χθες τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 93 τραυματίστηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε όλη τη χώρα. Και καθώς το Ισραήλ εντείνει τα πλήγματα εναντίον της Χεζμπολάχ, ο Λίβανος ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στα σύνορα με τον Λίβανο ο Νετανιάχου 

Πραγματοποιώντας επίσκεψη στα σύνορα με τον Λίβανο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα σε στρατιώτες: "Μαζί θα νικήσουμε", σχεδόν μια εβδομάδα μετά την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο.

"Πριν από έναν χρόνο, υποστήκαμε ένα φρικτό πλήγμα", δήλωσε αναφερόμενος στην άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου 2023. "Κατά τη διάρκεια των δώδεκα μηνών που ακολούθησαν, μετατρέψαμε την πραγματικότητα από το ένα άκρο στο άλλο. Όλος ο κόσμος θαυμάζει τα πλήγματα που καταφέρετε στους εχθρούς μας", πρόσθεσε. "Μαζί θα αγωνιστούμε και μαζί θα νικήσουμε".


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία “Cassandra”: Θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον άτυχο φύλακα (εικόνες)

Ερντογάν: Είμαστε το μόνο κράτος που πλήττει οικονομικά το Ισραήλ

Άνδρος: Ψάρευε με δυναμίτη και τραυματίστηκε - Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο ΚΑΤ



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ