Κόσμος

Χθες23:11

Νετανιάχου: Ντροπή η δήλωση του Μακρόν για εμπάργκο

Διάβασέ μου το...

Την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να προχωρήσει στις πολεμικές του επιχειρήσεις εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο Νετανιάχου, απαντώντας και στον Μακρόν.

Νετανιάχου: Ντροπή η δήλωση του Μακρόν για εμπάργκο
-

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε προηχογραφημένο βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι καμία χώρα δεν θα μπορούσε να δεχθεί μια επίθεση κατά των πολιτών της όπως αυτή του Ιράν στο Ισραήλ.

"Το Ισραήλ έχει την υποχρέωση και το δικαίωμα να αμυνθεί και να ανταποδώσει αυτές τις επιθέσεις και αυτό θα κάνουμε", δήλωσε ο Νετανιάχου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι ο στρατός κατάφερε να καταστρέψει "ένα μεγάλο μέρος" του οπλοστασίου της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και να αλλάξει την πορεία του πολέμου κατά του ισλαμιστικού κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν.

"Καταστρέψαμε μεγάλο μέρος του οπλοστασίου των πυραύλων και ρουκετών που έχει κατασκευάσει η Χεζμπολάχ με την πάροδο του χρόνου", δήλωσε ο Νετανιάχου στο μήνυμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, προσθέτοντας: "Αλλάξαμε την πορεία του πολέμου"..

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απάντησε και στον Πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος είχε ζητήσει νωρίτερα να σταματήσει η πώληση των όπλων που χρησιμοποιούνται στη Γάζα, χαρακτηρίζοντας «ντροπή» τέτοιου είδους δηλώσεις. «Κάνει εμπάργκο όπλων το Ιράν στη Χεζμπολάχ, τους Χούθι, τη Χαμάς και τους άλλους συνεργάτες του;

Φυσικά και όχι. Οι τρομοκράτες μένουν ενωμένοι.

Αλλά οι χώρες που θα έπρεπε να στέκονται απέναντι στην τρομοκρατία καλούν για εμπάργκο στο Ισραήλ.

Τι ντροπή!

Το Ισραήλ θα νικήσει με ή χωρίς την υποστήριξή τους. Αλλά η ντροπή θα συνεχιστεί και μετά τη νίκη μας στον πόλεμο.

Υπερασπιζόμενοι τους εαυτούς μας απέναντι στη βαρβαρότητα, το Ισραήλ υπερασπίζεται την ανθρωπότητα σε όλους αυτούς που θέλουν να επιβάλουν τον σκοταδισμό και τον φανατισμό σε όλους μας.

Να είστε σίγουροι ότι, το Ισραήλ θα πολεμήσει μέχρι να νικήσει τη μάχη για το καλό μας και για το καλό, την ειρήνη και την ασφάλεια σε όλο τον κόσμο», καταλήγει στο μήνυμά του ο Νετανιάχου.

Ειδήσεις σήμερα:

Αχαΐα: Νεκρός εργάτης από ηλεκτροπληξία

Θεσσαλονίκη: Ανήλικος έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας (εικόνες)

Super League: Ο Άρης με Μορόν…έπιασε κορυφή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ