Κόσμος

Χθες18:31

Κύπρος: Απέδρασε ισοβίτης - Είχε δολοφονήσει την έγκυο κοπέλα του και την 3χρονη κόρη της

Διάβασέ μου το...

Πώς ο κατάδικος κατάφερε να πείσει τις αρχές ότι θα πήγαινε σε ένα ειρηνικό γεύμα χωρίς απρόοπτα με τους δικούς του και έπιασε "στον ύπνο" αστυνομικούς και δεσμοφύλακες.

Κύπρος: Απέδρασε ισοβίτης - Είχε δολοφονήσει την έγκυο κοπέλα του και την 3χρονη κόρη της
-

“Πιάστηκαν στον ύπνο” αστυνομικοί και δεσμοφύλακες στην Κύπρο την Πέμπτη το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να αποδράσει ισοβίτης 42 ετών από την Πάφο, τον οποίο συνόδευαν στο πατρικό του σπίτι.

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 Κύπρου, ο άνδρας είχε καταδικαστεί τον Οκτώβριο του 2012 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της εγκύου συντρόφου του 24 ετών, ενώ του επιβλήθηκαν 35 χρόνια φυλάκιση για τη δολοφονία και της μόλις τριών χρόνων κόρης της συντρόφου του..

Ο κατάδικος είχε λάβει άδεια από τις Κεντρικές Φυλακές για να επισκεφθεί τους γονείς του στη Χολέτρια της Πάφου, συνοδευόμενος από τρεις αστυνομικούς και τέσσερις δεσμοφύλακες. Αφού συνάντησε την οικογένειά του, και ενώ το σπίτι φρουρείτο, υποτίθεται, από τους αστυνομικούς και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ο 42χρονος κατάφερε και απέδρασε, κατά πάσα πιθανότητα από το παράθυρο του σπιτιού.

Αμέσως, οι διωκτικές αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Σηκώθηκε ελικόπτερο της Αστυνομίας αλλά και drone, με τα μέλη της Αστυνομίας να χτενίζουν την περιοχή για εντοπισμό του.

Για τις έρευνες, μετά την απόδραση, τηρείται ενήμερος και ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως Μάριος Χαρτσιώτης, ενώ νωρίς το απόγευμα η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία του ισοβίτη, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Για τα επτά πρόσωπα που ήταν επιφορτισμένα για τη φύλαξη του κρατουμένου έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να τεθούν σε διαθεσιμότητα, λαμβανομένης υπόψη και της σοβαρότητας των αδικημάτων για τα οποία έχει καταδικαστεί.

Χειροπέδες πέρασε επίσης η Αστυνομία σε πρόσωπο ηλικίας 68 ετών, ο οποίος σύμφωνα με έγκυρη πηγή, είναι ο πατέρας του δραπέτη, για αδικήματα που αφορούν σε συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και παροχής συνδρομής για διαφυγή προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση. Για τα ίδια αδικήματα συνελήφθη επίσης και άλλο πρόσωπο από την ομήγυρη της Πάφου ηλικίας 42 ετών.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Ο τυφώνας Χέλεν “έφερε” νεκρούς και πλημμύρες (εικόνες)

Μάγκι Σμιθ: Πέθανε η ηθοποιός

Πορνογραφία ανηλίκων: Σύλληψη 37χρονου με πλήθος αρχείων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ