Κόσμος

Χθες19:32

Ουκρανία: Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε επιπλέον βοήθεια 8 δις

Διάβασέ μου το...

Ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά την επίσκεψη του Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον, υποσχέθηκε νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 8 δισ. Καμία αναφορά στο ενδεχόμενο να επιτραπεί η χρήση πυρομαχικών μεγάλου βεληνεκούς εντός της Ρωσίας από το Κίεβο

Ουκρανία: Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε επιπλέον βοήθεια 8 δις
-

Σημαντική αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας που προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία υποσχέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά την επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Ουάσιγκτον. Αυτή η βοήθεια θα περιλαμβάνει αμυντική βοήθεια ύψους 8 δισ. δολαρίων και νέα πυρομαχικά μεγάλου βεληνεκούς.

Ωστόσο, κατά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο, ο Τζο Μπάιντεν απέφυγε να δώσει κάποια υπόσχεση για το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να επιτρέψουν τη χρήση πυραύλων μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς για πλήγματα στη ρωσική ενδοχώρα.

«Σήμερα, ανακοινώνω ένα κύμα βοήθειας ασφαλείας προς την Ουκρανία και μια σειρά από πρόσθετες ενέργειες για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος, που επίσης ανακοίνωσε σύνοδο υψηλού επιπέδου για το ουκρανικό τον Οκτώβριο. Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία και θα συμμετάσχουν οι 50 χώρες σύμμαχοι της Ουκρανίας.

Ρωσία - Ουκρανία - Πόλεμος

«Θα συγκαλέσω μια σύνοδο σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ομάδας επαφής άμυνας στη Γερμανία τον επόμενο μήνα, για να συντονίσουμε τις προσπάθειες των περισσότερων από 50 χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία στον αγώνα της να αμυνθεί έναντι της ρωσικής επιθετικότητας», είπε, σύμφωνα με πληροφορίας από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Αμερικανού ομολόγου του, είπε ότι αυτή η βοήθεια των 8 δισ. δολ. θα επιτρέψει στο Κίεβο να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία. «Θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη βοήθεια με τον πιο αποτελεσματικό και διαφανή τρόπο για πετύχουμε τον βασικό κοινό στόχο μας: τη νίκη της Ουκρανίας, τη διαρκή ειρήνη και τη διατλαντική ασφάλεια», έγραψε στο Χ.

Επίσης είπε ότι η Ουκρανία και οι ΗΠΑ «παραμένουν στενοί σύμμαχοι, δεσμευμένοι στον αγώνα να υπερασπιστούν την ελευθερία, την ανθρώπινη ζωή, και την ασφάλεια στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν».


Πηγή: The Guardian, AFP

Ειδήσεις σήμερα:

Μέση Ανατολή: Τραγωδία δίχως τέλος... σε συνέχειες

Μαρινέλλα: Στη ΜΕΘ δίνει “μάχη” με βαρύ εγκεφαλικό

Χρέη στους Δήμους: Ρύθμιση με 60 δόσεις και “κούρεμα” προσαυξήσεων


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ