Κόσμος

Χθες14:37 Τελευταία ενημέρωση : Χθες14:43

Λίβανος - Νετανιάχου: Διέταξα τις IDF να συνεχίσουν τις μάχες

Διάβασέ μου το...

Μετά από πιέσεις των υπουργών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ, ο Νετανιάχου - που πετάει για Νέα Υόρκη - διέψευσε τα δημοσιεύματα περί επικείμενης εκεχειρίας και χαλάρωσης της ισραηλινής επιθετικότητας στον Λίβανο

Λίβανος - Νετανιάχου: Διέταξα τις IDF να συνεχίσουν τις μάχες
-


Οι πληροφορίες περί επικείμενης κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου δεν είναι αληθινές, ανέφερε το πρωί της Πέμπτης, σε ανακοίνωσή του, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει ακόμη απαντήσει στην πρόταση που έχουν υποβάλει οι ΗΠΑ και η Γαλλία σχετικά με αυτό.

«Οι ειδήσεις για την υποτιθέμενη οδηγία για την άμβλυνση των μαχών στο βορρά (πληροφορία που διέρρευσε από το Channel 12) είναι αντίθετες στην αλήθειας», πρόσθεσε ο Νετανιάχου (που «πετάει» για Νέα Υόρκη, ώστε να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ), σημειώνοντας πως έδωσε «εντολή στις IDF να συνεχίσουν τις μάχες με πλήρη ισχύ και σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσιάστηκαν, ενώ οι μάχες στη Γάζα θα συνεχιστούν επίσης μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του πολέμου».

Η δήλωση του Νετανιάχου βγήκε στη δημοσιότητα αφού πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης εξέφρασαν έντονη αντίθεση στην αμερικανο-γαλλική πρόταση για κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων μελών του Λικούντ.

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαλέλ Σμότριτς, ακροδεξιός σύμμαχος- κλειδί της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, απέρριψε σήμερα το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός στις εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, έπειτα από διεθνή έκκληση για εκεχειρία 21 ημερών που απηύθυναν μεταξύ άλλων η ΕΕ και οι ΗΠΑ.

Μπενιαμίν Νετανιάχου

Έκκληση 10 χωρών και της ΕΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός» 21 ημερών

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από μια έντονη διπλωματική κινητικότητα στον ΟΗΕ, 10 χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητούν με κοινή δήλωσή τους προσωρινή κατάπαυση του πυρός 21 ημερών στον Λίβανο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, προκειμένου να αποφευχθεί μια γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή.

Την κοινή δήλωση υπογράφουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η ΕΕ, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ.

«Πρέπει να υπάρξει μια άμεση κατάπαυση του πυρός 21 ημερών στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ για να δοθεί χώρος στη διπλωματία προς την ολοκλήρωση μιας διπλωματικής διευθέτησης», τονίζεται στην κοινή δήλωση των χωρών.


Ειδήσεις σήμερα:

Μαρινέλλα: Το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της

Περιστέρι: Συνελήφθη απόστρατος για το γράμμα με τη σκόνη στο Δημαρχείο

Απεργία στα τρένα: Ποια δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ