Κόσμος

Σήμερα17:34

Τουρκία: 35 άτομα στην φυλακή για κατασκοπεία υπέρ της MOSSAD

Διάβασέ μου το...

Το δικαστικό συμβούλιο αθώωσε συνολικά 19 κατηγορούμενους με το σκεπτικό ότι «δεν αποδείχθηκε ότι το έγκλημα διέπραξαν οι κατηγορούμενοι»

Τουρκία: 35 άτομα στην φυλακή για κατασκοπεία υπέρ της MOSSAD
-

Συνολικά 35 άτομα καταδικάστηκαν σε έξι χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση στην υπόθεση των πρακτόρων της MOSSADστην Τουρκία, ενώ 19 άτομα αθωώθηκαν. Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε στην υπόθεση κατά οποίαδικάστηκαν 56 κατηγορούμενοι με την κατηγορία «απόκτησης απαγορευμένων πληροφοριών για σκοπούς κατασκοπείας».

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι δεν υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία εναντίον των πελατών τους, ζητώντας την αθώωσή τους. Το δικαστικό συμβούλιοωστόσο καταδίκασε τους κρατούμενους Ahmet Koray Ozgurun και Alperen Erkut σε κάθειρξη 10 ετών για το αδίκημα της «απόκτησης απαγορευμένων πληροφοριών για σκοπούς κατασκοπείας». Λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές επιπτώσεις στο μέλλον των κατηγορουμένων, η επιτροπή εφάρμοσε διακριτική μείωση της ποινής αυτής, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου.

Το δικαστικό συμβούλιο αθώωσε συνολικά 19 κατηγορούμενους με το σκεπτικό ότι «δεν αποδείχθηκε ότι το έγκλημα διέπραξαν οι κατηγορούμενοι»

Στο κατηγορητήριο που ετοίμασε η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, σημειώθηκε ότι η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών σχημάτισε μια απομακρυσμένη, διαδικτυακή ομάδα επιχείρησης μέσω εφαρμογών για κινητές συσκευές που βασίζονται στο Διαδίκτυο και ότι αυτή η ομάδα είχε ως στόχο την παροχή απομακρυσμένων πόρων, τη μεταφορά χρημάτων μέσω ζωντανού ταχυμεταφορέα και εκτέλεση τακτικών εργασίών για τους στόχους τους στο πεδίο. Στο κατηγορητήριο, το οποίο επισημαίνει ότι η πρώτη επαφή έγινε μέσω εφαρμογών Telegram και WhatsApp κωδικοποιημένες σε κινητά τηλέφωνα, λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Linkedin και e-mail, η επαφή διατηρήθηκε μέσω λειτουργικών εφαρμογών Telegram και WhatsApp, χωρίς βιντεοκλήσεις ή φωνητικές κλήσεις.

Πραγματοποιήθηκαν και οι πληρωμές για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν πραγματοποιήθηκαν μέσω διεθνών εταιρειών μεταφοράς χρημάτων. Στο κατηγορητήριο, αναφέρεται ότι οι ντετέκτιβ χρησιμοποιούνταν για δουλειές που έπρεπε να γίνουν επαγγελματικά και ότι άτομα που δεν κινούσαν υποψίες χρησιμοποιούνταν κυρίως για τακτικές εργασίες και ότι σε άτομα που έλαβαν τακτική εργασία ανατέθηκαν καθήκοντα όπως και διαχείριση ομάδων WhatsApp, δημιουργία και διαχείριση ιστότοπου, σχεδιασμός διαδικτυακής εφημερίδας, έρευνα, μεταφορά χρημάτων, τεκμηρίωση φωτογραφιών και βίντεο. Δόθηκαν οδηγίες για την παρακολούθηση, την επίθεση και τον τραυματισμό, τη ληστεία, την παροχή επιχειρησιακών γραμμών και τη διεξαγωγή έρευνας. στη Συρία και τον Λίβανο.

Ειδήσεις σήμερα:

Νew York Times: Πως παγίδευσε το Ισραήλ τους βομβητές της Χεζμπολάχ (βίντεο)

Champions League: Πολυβόλο… η Μπάγερν με “καρέ” του Κέιν

Καιρός: Βροχές και τοπικές καταιγίδες την Τετάρτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ