Κόσμος

Σήμερα12:05

Τραμπ για απόπειρα δολοφονίας: Μόνο οι σημαντικοί πρόεδροι γίνονται στόχος

Διάβασέ μου το...

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Μίσιγκαν, ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων είπε πως συνομίλησε με την αντίπαλο του Κάμαλα Χάρις μετά την δεύτερη απόπειρα κατά της ζωής του.

Τραμπ για απόπειρα δολοφονίας: Μόνο οι σημαντικοί πρόεδροι γίνονται στόχος
-

«Μόνο οι σημαντικοί πρόεδροι γίνονται στόχος πυροβολισμών», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ χθες, Τρίτη, ενώπιον υποστηρικτών του, δύο ημέρες μετά τη δεύτερη απόπειρα κατά της ζωής του.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος επέστρεψε στην προεκλογική εκστρατεία και επισκέφθηκε το Φλιντ στο Μίσιγκαν, μια πόλη που αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις από το κλείσιμο αυτοκινητοβιομηχανιών.

«Είναι επικίνδυνη δουλειά να είσαι πρόεδρος», εκτίμησε. «Είναι κάπως επικίνδυνη. Ξέρετε, πιστεύουν ότι το να οδηγείς αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο. Όχι. Πιστεύουν ότι το ροντέο είναι αρκετά τρομακτικό, σωστά; Όχι. Αυτή είναι επικίνδυνη δουλειά (σ.σ. το να είσαι πρόεδρος)», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ είπε στους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του ότι έλαβε χθες ένα τηλεφώνημα από την αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, το οποίο χαρακτήρισε «πολύ, πολύ ωραίο, το εκτιμάμε».

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επεσήμανε από την πλευρά του ότι η Χάρις, που βρίσκεται στην Πενσιλβάνια – μια πολιτεία κλειδί για τις εκλογές, όπως και το Μίσιγκαν—πήρε τηλέφωνο τον Ρεπουμπλικάνο «για να του πει προσωπικά ότι χαίρεται που είναι σώος και αβλαβής».

Η συνομιλία τους ήταν «εγκάρδια και σύντομη», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Του είπα αυτό που δήλωσα και δημοσίως: δεν υπάρχει θέση για τη βία στη χώρα μας», υπογράμμισε η 59χρονη Χάρις σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Φιλαδέλφεια στην ένωση Αφροαμερικανών δημοσιογράφων NABJ, σχολιάζοντας το τηλεφώνημα.

Ωστόσο νωρίτερα ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News κατηγόρησε τη ρητορική των Δημοκρατικών και της Χάρις για την επίθεση εναντίον του.

Ντόναλντ Τραμπ - Μίσιγκαν

«Εξαιτίας της ρητορικής της κομμουνιστικής αριστεράς οι σφαίρες σφυρίζουν και αυτό απλώς θα επιδεινωθεί», κατήγγειλε ο 78χρονος Τραμπ, αν και απέφυγε να επαναλάβει τις κατηγορίες αυτές κατά την προεκλογική συγκέντρωση στο Φλιντ.

«Στη ρητορική τους οφείλεται το γεγονός ότι με πυροβολούν όταν εγώ είμαι αυτός που θα σώσει τη χώρα και εκείνοι αυτοί που θα την καταστρέψουν», τόνισε στο Fox News.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ δηλώνουν από την πλευρά τους ότι οι επιθέσεις εναντίον του έχουν ενισχύσει την αποφασιστικότητά τους να τον ψηφίσουν.

«Θέλουν να σκοτώσουν τον Τραμπ για να μην μπορέσει να υπηρετήσει δεύτερη θητεία», δήλωσε ο 71χρονος Ντόναλντ Όουεν που παρακολούθησε την προεκλογική συγκέντρωση στο Φλιντ. «Αν κάποιος πυροβολήσει τον Τραμπ, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα τρέξω για να σταματήσω τις σφαίρες», πρόσθεσε.

Ντόναλντ Τραμπ - Μίσιγκαν

Στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκδήλωσης ο Τραμπ παρουσιάστηκε ως ο σωτήρας της αυτοκινητοβιομηχανίας μπροστά στον ανταγωνισμό από το εξωτερικό και τόνισε: «Αν γίνει μια τραγωδία και δεν κερδίσουμε, δεν θα υπάρχει καμία θέση εργασίας στις αυτοκινητοβιομηχανίες, καμία θέση εργασίας στη βιομηχανία».

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος έχει δηλώσει ότι, αν εκλεγεί, θα επιβάλει υψηλούς δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων από το Μεξικό και την Κίνα.

Τραμπ και Χάρις πραγματοποιούν πολλές συγκεντρώσεις στις έξι ή επτά πολιτείες κλειδί, οι οποίες αναμένεται να κρίνουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Δημοκρατική υποψήφια μοιάζει να ενισχύθηκε κάπως μετά το ντιμπέιτ της 10ης Σεπτεμβρίου, στο οποίο, κατά γενική ομολογία, η επίδοσή της ήταν καλύτερη από του αντίπαλου της.

Ντόναλντ Τραμπ - Μίσιγκαν

Ήδη η σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ έχει δηλώσει ότι στηρίζει την Χάρις, ενώ χθες η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος έλαβε τη στήριξη και μιας άλλης ιδιαίτερα δημοφιλούς τραγουδίστριας, της Μπίλι Έλις.

Ειδήσεις σήμερα:

Γεωργιάδης: Κανένα φάρμακο χωρίς εξετάσεις που να δικαιολογούν την συνταγογράφηση

Φωτιά στην Motor Oil: Αποκλειστική μαρτυρία τραυματία στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Χεζμπολάχ: Οι βομβητές που σκόρπισαν τον θάνατο κατασκευάστηκαν στην Βουδαπέστη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ