Κόσμος

Χθες20:16

Γερμανία: Νίκη της ακροδεξιάς στη Θουριγγία δίνουν τα πρώτα exit polls

Διάβασέ μου το...

Το AfD είναι επίσης δεύτερο, αλλά με μικρή διαφορά από τους Χριστιανοδημοκράτες, στο άλλο κρατίδιο της Γερμανίας, στο οποίο έγιναν σήμερα εκλογές, στη Σαξονία.

Γερμανία: Νίκη της ακροδεξιάς στη Θουριγγία δίνουν τα πρώτα exit polls
-

Καθαρή νίκη της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) στις κρατιδιακές εκλογές της Θουριγγίας και οριακά την δεύτερη θέση πίσω από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) στην Σαξονία δίνει η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος του ARD αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Στην Θουριγγία η AfD προηγείται με 30,5% επιβεβαιώνοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και ακολουθεί το CDU με 24,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η νεοσύστατη Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW) με 16%, ενώ η Αριστερά ακολουθεί με 12,5%. Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού καταποντίζονται, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) να φθάνει μόλις το 7% και τους Πράσινους και το FDP να περιορίζονται κάτω από το όριο εισόδου στο κοινοβούλιο, με 4% και 1,3% αντίστοιχα.

Στην Σαξονία το CDU φαίνεται ότι εξασφαλίζει την πρωτιά με 31,5%, με την AfD στο 30% και την BSW στο 12%. Το SPD κερδίζει 8,5%, οι Πράσινοι 5,5% και η Αριστερά 4%.

Ειδήσεις σήμερα:

F1 - GP Ιταλίας: Πίσω στο “θρόνο” της η Ferrari, απίθανη νίκη Leclerc

Δάνης Κατρανίδης: Οι συνεργασίες, οι γάμοι και οι μεγάλες του αγάπες (βίντεο)

Κασσελάκης σε Τσίπρα: Μίλα καθαρά, χωρίς “κύκλους” και “διαρροές”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ