Κόσμος

Σήμερα09:55

Γάζα: Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν τις σωρούς έξι ομήρων της Χαμάς

Διάβασέ μου το...

Σχετικές δηλώσεις έκανε και ο Μπάιντεν, καθώς η μια από τος σορούς, είναι του Ισραηλινοαμερικανού Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν.

Γάζα: Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν τις σωρούς έξι ομήρων της Χαμάς
-

Τα πτώματα έξι ομήρων που είχαν απαχθεί κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ εντοπίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων εκείνο του Ισραηλινοαμερικανού Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το βράδυ του Σαββάτου (το πρωί της Κυριακής ώρα Ελλάδας).

«Νωρίτερα στη διάρκεια της ημέρας [σ.σ. του Σαββάτου], σε μια σήραγγα κάτω από την πόλη Ράφα, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν τα πτώματα έξι ομήρων που κρατούνταν από τη Χαμάς», μεταξύ των οποίων εκείνο του Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ανέφερε ο Μπάιντεν σε μια ανακοίνωση δηλώνοντας «συντετριμμένος και εξοργισμένος».

«Μην έχετε αμφιβολία, οι ηγέτες της Χαμάς θα πληρώσουν για τα εγκλήματά τους. Και εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα διασφαλίζει την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο Χερς ήταν ένας από τους αθώους που δέχθηκαν βάναυση επίθεση ενώ συμμετείχαν σε ένα μουσικό φεστιβάλ για την ειρήνη στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Έχασε το χέρι του βοηθώντας φίλους και ξένους κατά την άγρια σφαγή που διαπράχθηκε από τη Χαμάς», είπε ο Μπάιντεν, διευκρινίζοντας πως ο Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν ήταν τότε 23 ετών.

Αναφερόμενος στους γονείς του νεαρού άνδρα, τον Τζον και τη Ρέιτσελ, που «υπερασπίστηκαν αδιάκοπα τον γιο τους και όλους τους ομήρους που κρατούνται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες» είπε ότι «τους θαυμάζει και θρηνεί μαζί τους πιο βαθιά απ΄ό,τι οι λέξεις μπορούν να εκφράσουν».

Ο Μπάιντεν είπε πως «εργάστηκε αδιάκοπα ώστε ο πολυαγαπημένος τους Χερς να επιστρέψει με ασφάλεια»: «είμαι συντετριμμένος από την είδηση του θανάτου του».

Κατά την επίθεση της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, 251 άνθρωποι απήχθησαν στο Ισραήλ και μεταφέρθηκαν στη Γάζα.

Ειδήσεις σήμερα:

Παραολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Ακυρώθηκαν αγώνες τρίαθλου λόγω μόλυνσης του Σηκουάνα

Ιταλία: Διαρρήκτης πιάστηκε να διαβάζει ελληνική μυθολογία εν μέσω ληστείας

Καφές: Ακριβότερος από σήμερα σε εστίαση και σούπερ μάρκετ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ