Κόσμος

Χθες13:58

Γάζα: Ξεπέρασαν τους 40000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Διάβασέ μου το...

Ο αριθμός ορόσημο σημειώθηκε την ώρα που ξεκινούν πάλι οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την αποφυγή σύρραξης στη Μέση Ανατολή.

Γάζα: Ξεπέρασαν τους 40000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι
-

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 40.005 Παλαιστίνιους, την ώρα που 92.401 έχουν τραυματιστεί από την 7η Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Σαράντα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 107 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, πρόσθεσε το υπουργείο.

Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις με σκοπό να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας πρόκειται να επαναληφθούν σήμερα στην πρωτεύουσα του Κατάρ, κατόπιν καλέσματος των μεσολαβητών —Ντόχα, Κάιρο, Ουάσιγκτον—, με βάση την πρόταση που παρουσιάστηκε από τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την 31η Μαΐου.

Γάζα - Λωρίδα της Γάζας - πόλεμος

Ο κ. Μπάιντεν εκτίμησε προχθές Τρίτη ότι η κήρυξη ανακωχής θα μπορούσε να επιτρέψει να αποφευχθεί επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Η Τεχεράνη έχει διαμηνύσει πως θα υπάρξουν αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην ιρανική πρωτεύουσα την 31η Ιουλίου, που απέδωσε στο Ισραήλ.

Ο Ισμαήλ Χανίγια διαδραμάτιζε καίριο ρόλο στις έμμεσες διαπραγματεύσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση Rafale στη Γαλλία: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δυο πιλότοι

Φωτιά στην Κομοτηνή - Στάλθηκε μήνυμα από το 112

Φωκίδα: Ηλικιωμένος συνελήφθη για απόπειρα αρπαγής παιδιού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ