Κόσμος

Χθες22:15 Τελευταία ενημέρωση : Χθες22:56

Υψίπεδα του Γκολάν: Το Ισραήλ ετοιμάζεται να “απαντήσει” στο αιματοκύλισμα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Αιματοκύλισμα σε γήπεδο ποδοσφαίρου που έπαιζαν παιδιά. Αρνείται την ευθύνη του χτυπήματος στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν η Χεζμπολάχ.

Υψίπεδα του Γκολάν: Το Ισραήλ ετοιμάζεται να “απαντήσει” στο αιματοκύλισμα (εικόνες)
-

Ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζει απάντηση κατά της Χεζμπολάχ μετά τη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο και σκότωσε 10 ανθρώπους, ανάμεσά τους παιδιά, σε γήπεδο ποδοσφαίρου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του. Το γραφείο του Νετανιάχου έκανε γνωστό ότι, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επιστρέφει εσπευσμένα στη χώρα και με την άφιξή του θα συνέλθει το Συμβούλιο Ασφαλείας.

"Οι πληροφορίες μας είναι σαφείς. Η Χεζμπολάχ ευθύνεται για τον φόνο αθώων παιδιών, εφήβων", δήλωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, προσθέτοντας ότι η Χεζμπολάχ ψεύδεται όταν αρνείται πως εμπλέκεται στο περιστατικό.

"Θα προετοιμαστούμε να απαντήσουμε στη Χεζμπολάχ, θα ολοκληρώσουμε την αξιολόγησή μας και θα αναλάβουμε δράση", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο ισραηλινός στρατός χαρακτηρίζει το πλήγμα της Χεζμπολάχ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα και προκάλεσε τον θάνατο 10 ανθρώπων, "το πλέον φονικό" εναντίον αμάχων μετά την 7η Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση του Λιβάνου "καταδίκασε όλες τις επιθέσεις εναντίον των αμάχων" και απηύθυνε έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών σε όλα τα μέτωπα.

Στην ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση "ζητεί την άμεση παύση των εχθροπραξιών σε όλα τα μέτωπα", έπειτα από εννέα και πλέον μήνες διασυνοριακών ανταλλαγών πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Χαμάς εναντίον της οποίας το Ισραήλ πολεμά στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην επίθεση τραυματίστηκαν 19 άνθρωποι, εκ των οποίων έξι σοβαρά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των ισραηλινών υπηρεσιών διάσωσης.

Ισραήλ - επιθεση - Υψίπεδα του Γκολάν

Η ισραηλινή αστυνομία και ο στρατός επιβεβαίωσαν ότι ρουκέτες έπληξαν αρκετές τοποθεσίες στα κατεχόμενα από το Ισραήλ συριακά Υψίπεδα Γκολάν, από τις οποίες μια έπληξε το Ματζντάλ Σαμς. Η πόλη αυτή βρίσκεται στα σύνορα του βόρειου Ισραήλ και του νοτίου Λιβάνου και συνορεύει με τη Συρία.

Ισραήλ - επιθεση - Υψίπεδα του Γκολάν

"Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ βρίσκεται πίσω από την επίθεση με ρουκέτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ματζντάλ Σαμς", δήλωσε ο στρατός σε ανακοίνωση.

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών Magen David Adom, η ισραηλινή αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού, δήλωσε νωρίτερα ότι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Από την πλευρά του, το ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου αρνήθηκε ότι ευθύνεται για την πολύνεκρη επίθεση στο Ματζντάλ Σαμς, στο βόρειο Ισραήλ.

Ισραήλ - επιθεση - Υψίπεδα του Γκολάν

Σε ανακοίνωσή του, το φιλοϊρανικό κίνημα αναφέρει ότι "αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που αναφέρθηκαν από ορισμένα εχθρικά μέσα ενημέρωσης και διάφορες πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη στοχοθέτηση του Ματζντάλ Σαμς" και "επιβεβαιώνει ότι η Ισλαμική Αντίσταση δεν έχει καμιά σχέση με τα γεγονότα".

Ειδήσεις σήμερα:

Κόκο Γκοζλίν: Η Αμερικανίδα που έσωσε το γατάκι μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

 Ναπολέων Δάμος: Έφυγε από τη ζωή ένα από τα “κλαρίνα” της Ηπείρου

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πρόγραμμα των Ελλήνων την Κυριακή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ