Κόσμος

23 Ιουλίου 2024 18:29

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών

Διάβασέ μου το...

Οι αφόρητες πιέσεις τις οποίες άσκησε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για την αποχώρησή της μετά την αποτυχία στην επιχείρηση προστασίας της ζωής του υποψηφίου προέδρου.

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών
-

Η διευθύντρια της αμερικανικής Μυστικής Υπηρεσίας Κίμπερλι Τσίτλ υπέβαλε την παραίτησή της, στον απόηχο της απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ και με φόντο τις πιέσεις που της ασκήθηκαν τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να εγκαταλείψει το αξίωμά της.

Σύμφωνα με το Associated Press, απέστειλε mail στα στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίας, γνωστοποιώντας ότι παραιτείται. Η θητεία της είχε ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2022.

Τη Δευτέρα, η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ δέχθηκε βομβαρδισμό ερωτήσεων και συνεχή πυρά κριτικής κατά την ακρόασή της στο Κογκρέσο.

Η επίθεση των Ρεπουμπλικάνων ήταν σαφώς πιο σκληρή με τους βουλευτές του κόμματος να θέτουν όχι μόνο τα εύλογα ερωτήματα για σοβαρά κενά ασφαλείας στην προεκλογική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια, αλλά και ζητήματα στελέχωσης και οργάνωσης της υπηρεσίας.

Η ίδια παραδέχθηκε ότι η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ ήταν «η πιο σοβαρή επιχειρησιακή αποτυχία στη Μυστική Υπηρεσία εδώ και δεκαετίες».

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο Κογκρέσο, επεσήμανε ότι «στις 13 Ιουλίου, αποτύχαμε», ενώ ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για τα λάθη της Μυστικής Υπηρεσίας, που είχαν σαν αποτέλεσμα να μην αποτραπεί η επίθεση στη συγκέντρωση του Τραμπ.

Ωστόσο, υποστήριξε πως η Μυστική Υπηρεσία παρείχε την ασφάλεια που είχε ζητήσει η ομάδα προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για την εκδήλωση.

Το Σάββατο, ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε δημοσίως κριτική στις αρχές ασφαλείας που είχαν αναλάβει τα μέτρα προστασίας στην προεκλογική ομιλία του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, σχολίασε ότι δεν έλαβε καμιά προειδοποίηση να μην ανέβει στη σκηνή για να εκφωνήσει την ομιλία του, παρά το γεγονός ότι αρκετοί από το πλήθος είχαν εντοπίσει τον 20χρονο ένοπλο πολύ νωρίτερα, να σκαρφαλώνει πάνω σε μία στέγη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωβουλή: Η Ελίζα Βόζενμπεργκ εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Πολύγυρος: Ξαπλώστρες και ομπρέλες απομάκρυνε ο δήμος από την παραλία των Καλυβών (εικόνες)

Ιταλία: Το ηφαίστειο της Αίτνας “ξύπνησε” ξανά - Κλειστό το αεροδρόμιο της Κατάνιας (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ