Κόσμος

Χθες23:45 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα00:11

Κάμαλα Χάρις: Επισήμως υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Διάβασέ μου το...

Η Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Υπέρ της οι Κλίντον, σιβυλλική δήλωση του Ομπάμα.

Κάμαλα Χάρις: Επισήμως υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών
-

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι αποσύρεται από την κούρσα για τις εκλογές.

"Είναι τιμή μου να έχω τη στήριξη του προέδρου και πρόθεσή μου είναι να κερδίσω το χρίσμα για την υποψηφιότητα του προέδρου", δήλωσε.

"Θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για να ενώσω το Δημοκρατικό Κόμμα και να ενώσω το έθνος μας για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ", πρόσθεσε.

Λεπτά μετά την ανακοίνωση του Μπάιντεν ότι αποχωρεί από την κούρσα, πρωτοκλασσάτα στελέχη των Δημοκρατικών δήλωσαν δημόσια τη στήριξή τους στην Χάρις.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και η σύζυγός του, Χίλαρι Κλίντον, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, δήλωσαν με ανακοίνωσή τους ότι στηρίζουν την Κάμαλα Χάρις για υποψήφια πρόεδρο των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να μην επιδιώξει μια δεύτερη προεδρική θητεία, αλλά προειδοποίησε ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου οδηγεί τους Δημοκρατικούς «σε αχαρτογράφητα νερά». «Ξέρω ότι δεν θα έπαιρνε αυτή την απόφαση αν δεν ήταν πεπεισμένος ότι αυτή ήταν η σωστή απόφαση για την Αμερική», τόνισε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του. «Θα μπούμε σε αχαρτογράφητα νερά τις επόμενες ημέρες, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη ότι οι ηγέτες του κόμματος μας θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μια διαδικασία που θα επιτρέψει την ανάδειξη ενός εξαιρετικού υποψηφίου», δήλωσε, χωρίς να αναφέρει το όνομα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Μπάιντεν - Χάρις

Χάρισαον: Η επιλογή του υποψηφίου των Δημοκρατικών θα είναι "διαφανής και πειθαρχημένη"

Η διαδικασία επιλογής του υποψηφίου των Δημοκρατικών που θα αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του Νοεμβρίου θα είναι "διαφανής και πειθαρχημένη¨", διαβεβαίωσε ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης της υποψηφιότητας Μπάιντεν.

"Μέσα στις επόμενες ημέρες, το Κόμμα θα ξεκινήσει μια διαφανή και πειθαρχημένη διαδικασία για να προχωρήσει, ως ενιαίο Δημοκρατικό Κόμμα, με έναν υποψήφιο που μπορεί να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο", έγραψε ο Τζέιμι Χάρισον, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, σε ανακοίνωσή του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τερμάτισε σήμερα την εκστρατεία επανεκλογής του, καθώς πλήθαιναν ολοένα και περισσότερα οι φωνές των Δημοκρατικών που τον καλούσαν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, μην πιστεύοντας ότι έχει τη διανοητική οξύτητα και την ικανότητα να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για να τον αντικαταστήσει ως υποψήφια του κόμματος.

Μπάιντεν - Χάρις

Η ιστορική κίνηση του Μπάιντεν --είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος που αποσύρει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή μετά το πρόεδρο Λίντον Τζόνσον τον Μάρτιο του 1968-- αφήνει σε όποιον θα τον αντικαταστήσει περιθώριο μικρότερο των τεσσάρων μηνών για να κάνει εκστρατεία.

Εάν η Χάρις αναδειχθεί υποψήφια, η κίνηση αυτή θα είναι ένα άνευ προηγουμένου στοίχημα για το Δημοκρατικό Κόμμα: η πρώτη μαύρη, ασιατικής καταγωγής που κατεβαίνει υποψήφια για τον Λευκό Οίκο σε μια χώρα που έχει εκλέξει έναν μαύρο πρόεδρο και ποτέ γυναίκα σε αυτή τη θέση, σε δύο και πλέον αιώνες δημοκρατίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κύπρος - Αγνοούμενοι: “Άνοιγμα” Κασσελάκη στον Ανδρουλάκη... μέσω της Χαρίτας Μάντολες

Ατλαντικός: Βρέθηκε νεκρό το ζευγάρι που διέσχιζε τον ωκεανό με ιστιοπλοϊκό

Αυτοψία του ΑΝΤ1 σε “απάτητες παραλίες” γεμάτες με... ξαπλώστρες και ομπρέλες (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ