Κόσμος

Χθες19:27

Νότια Αφρική: Πυροσβέστες σκοτώθηκαν αφού εγκλωβίστηκαν σε δύσβατη περιοχή

Διάβασέ μου το...

Ο Πάπας εξήγησε ότι κατά τα φαινόμενα η πυρκαγιά ξεκίνησε από φωτιές που άναψαν λαθροκυνηγοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις φλόγες για να βγάζουν από τις φωλιές τους τα ζώα.

Νότια Αφρική: Πυροσβέστες σκοτώθηκαν αφού εγκλωβίστηκαν σε δύσβατη περιοχή
-

Έξι πυροσβέστες σκοτώθηκαν αφού εγκλωβίστηκαν σε μια περιοχή όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη μια δασική πυρκαγιά, στην ανατολική Νότια Αφρική, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Με αυτούς τους νέους θανάτους, έφτασαν τα 14 τα θύματα από τις πυρκαγιές στην επαρχία ΚουαΖούλου-Νατάλ μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Τρεις πυροσβέστριες έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή, όταν εγκλωβίστηκαν από μια πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε πιθανότατα από λαθροκυνηγούς, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από την πόλη Πιτερμάριτσμπεργκ. Άλλοι τρεις πυροσβέστες άφησαν την τελευταία τους πνοή αργότερα στο νοσοκομείο ενώ ένας τέταρτος χαροπαλεύει, είπε ο δήμαρχος της πόλης Ουμνγκένι, ο Κρις Πάπας.

Ο Πάπας εξήγησε ότι κατά τα φαινόμενα η πυρκαγιά ξεκίνησε από φωτιές που άναψαν λαθροκυνηγοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις φλόγες για να βγάζουν από τις φωλιές τους τα ζώα.

Η εταιρεία Sappi Forests, που διαθέτει μια φυτεία στην περιοχή, ανέφερε ότι έξι από τα θύματα εργάζονταν σε μια συνεργαζόμενη ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης των δασών και καταπολέμησης των πυρκαγιών. «Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες προκάλεσαν ανεξέλεγκτες πυρκαγιές με αποτέλεσμα να παγιδευτούν οκτώ μέλη της ομάδας (…) Οι τρεις δεν κατάφεραν να διαφύγουν και σκοτώθηκαν επί τόπου» ενώ άλλοι τόσοι μεταφέρθηκαν με πολύ σοβαρά εγκαύματα σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψαν αργότερα.

Συνολικά 14 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις δασικές πυρκαγιές του ΚουαΖούλου-Νατάλ από τις 6 Ιουλίου. Οι τοπικές αρχές έχουν εκδώσει προειδοποίηση για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς στην περιοχή, λόγω της ξηρασίας, της ζέστης και των ισχυρών ανέμων που επικρατούν αυτήν την περίοδο.

Ειδήσεις σήμερα:

“Ο Λόγος του Βασιλιά” - Κάρολος: Η σχέση με την Ευρώπη, η Βουλή των Λόρδων και η οικονομία (εικόνες)

ΛΑΡΚΟ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Λάρυμνα (εικόνες)

Ρεύμα: Τα μέτρα της κυβέρνησης και η σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ