Κόσμος

01 Ιουλίου 2024 10:27

Κακοκαιρία - Ελβετία: Κύπριοι μαθητές εγκλωβίστηκαν σε ξενοδοχείο

Διάβασέ μου το...

Δεκάδες μαθητές που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελβετία εγκλωβίστηκαν στο ξενοδοχείο τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Κακοκαιρία - Ελβετία: Κύπριοι μαθητές εγκλωβίστηκαν σε ξενοδοχείο
-

Στο ξενοδοχείο τους στην Ελβετία έχουν εγκλωβιστεί 70 μαθητές από την Κύπρο και οι συνοδοί τους, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Οι μαθητές, ηλικίας 14 ετών, βρίσκονται στην περιοχή Saas-Fee κοντά στα σύνορα με την Ιταλία, όπου σημειώνονται πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Το θέμα της επιστροφής τους έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, με τον εκπρόσωπο Τύπου του, να αναφέρει πως, «από την πρώτη στιγμή η πρεσβεία της δημοκρατίας στην Ρώμη η οποία καλύπτει την Ελβετία βρίσκεται σε επαφή τόσο με τους συνοδούς  όσο και με γονείς με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή και ο Υπουργός Εξωτερικών ο κ. Κόμπος.

Αν και στον ξενοδοχείο όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχει διακοπεί και η ηλεκτροδότηση, ο κ. Γκότσης, διαβεβαιώνει πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχία με τους μαθητές και του συνόδους να είναι όλοι  καλά στην υγεία τους».

«Υπάρχει πρόσβαση σε νερό και τροφή  και ούτως κάθε εξής συνεπώς δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία είναι ένα θέμα που αναμένουμε να επιλυθεί  με ομαλό τρόπο οι Ελβετικές αρχές επιχειρούν ο δρόμος να ανοίξει το συντομότερο ούτως ώστε  όλα τα άτομα να μετακινηθούν το συντομότερο στους προορισμούς τους», σημείωσε ο Θεόδωρος Γκότσης.

Οι Κυπριακές Αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις Ελβετικές Αρχές έτσι ώστε να διευθετηθεί και να παρασχεθεί το οτιδήποτε χρειαστεί μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΦΠΑ - Καφές: οι ανατιμήσεις και η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ με τις διευκρινίσεις

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων

Εκλογές - Γαλλία: Το “Βατερλώ” του Μακρόν και οι συμμαχίες στον β' γύρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ