Κόσμος

23 Ιουνίου 2024 13:05 Τελευταία ενημέρωση : 23 Ιουνίου 2024 13:08

Φρανσουά Ολάντ: Ο “Μακρονισμός” είναι τελειωμένος

Διάβασέ μου το...

Tι υποστηρίζει ο σοσιαλιστής, πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Φρανσουά Ολάντ: Ο “Μακρονισμός” είναι τελειωμένος
-

«Νομίζω ότι ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ που συνόψισε καλύτερα την κατάσταση, δηλαδή ότι ο Μακρονισμός τελείωσε. Αν υπήρξε ποτέ, αλλά τελείωσε, το λέω χωρίς ιδιαίτερη εχθρότητα», λέει ο Φρανσουά Ολάντ και προσθέτει: «Ο Μακρονισμός κόστισε πολιτικά. Η ακροδεξιά δεν ήταν ποτέ τόσο δυνατή. Έτσι. Είναι μια περίοδος που κράτησε πολύ, αλλά φτάνει στο τέλος της. Ήρθε η ώρα της ανασύνθεσης».

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας είναι υποψήφιος για τις βουλευτικές εκλογές υπό τη σημαία του Νέου Λαϊκού Μετώπου, λέει ότι δεν έχει άλλη φιλοδοξία από το να εμποδίσει την ακροδεξιά να έρθει στο εξουσία.

«Δεν είχα προγραμματίσει να θέσω υποψηφιότητα για καμία εκλογή, αλλά χρειάστηκε να συμβεί ένα σοβαρό γεγονός», συνεχίζει. «Οι ευρωεκλογές ήταν ένα σοκ γιατί το ποσοστό της άκρας δεξιάς ήταν υψηλό».

Για τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, η άνοδος της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης πρέπει να καταγραφεί στα πεπραγμένα του Εμμανουέλ Μακρόν, η θητεία του οποίου «έβλαψε» τα κόμματα και το «δημόσιο πνεύμα».

Ο πρώην πρόεδρος ισχυρίζεται ότι «δεν έχει καμία φιλοδοξία»… «Δεν πρόκειται να πω ότι έχω, ως προς τη μέθοδο και την ουσία, την ίδια στάση με τον Ζαν Λικ Μελανσόν, ούτε την ίδια θέση. Θέτω τον εαυτό μου στο πλαίσιο μιας παράταξης», διαβεβαιώνει.

Αν εκλεγεί, ο Φρανσουά Ολάντ λέει πώς δεν θα είναι «ένας βουλευτής όπως οι άλλοι», αλλά θα «δεσμευτεί» να «βρίσκει λύσεις»

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στα Χανιά: Θρήνος για τον 18χρονο Κωνσταντίνο - “Ήταν από νωρίς στη βιοπάλη...”

Τραμπ: Θέλετε να κρατήσετε το όπλο σας; Είστε Χριστιανοί; Να πάτε να με ψηφίσετε!

Τουρκία: 23χρονος σκότωσε γυναίκα, πεθερικά και κουνιάδο κι έφυγε με το νεογέννητο παιδί του! (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ