Κόσμος

13 Ιουνίου 2024 21:17

Κένυα: Αστυνομικός πυροβολεί δικαστή μέσα στο δικαστήριο (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ποιος ο λόγος που ο αστυνομικός πυροβόλησε την δικαστή. Ποια ήταν η αντίδραση των συναδέλφων του η οποία είχε τραγική κατάληξη.

Κένυα: Αστυνομικός πυροβολεί δικαστή μέσα στο δικαστήριο (εικόνες)
-

Ένας αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε σήμερα μια δικαστή μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου στην πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά συναδέλφων του.

Η Μόνικα Κιβούτι πυροβολήθηκε μέσα σε δικαστική αίθουσα στη συνοικία Μακαντάρα της κενυατικής πρωτεύουσας, αφότου απέρριψε αίτημα της συζύγου του δράστη να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση. Επενέβησαν άλλοι αστυνομικοί, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον του δράστη και τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Η δικαστής Κιβούτι και τρεις αστυνομικοί διακομίστηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομείο, αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία, όπως ενημέρωσε η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μάρθα Κούμε. «Είναι ξεκάθαρο ότι πρόθεση του δράστη ήταν να σκοτώσει τη δικαστή», τόνισε η Κούμε, ζητώντας αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.

Η σύζυγος του αστυνομικού (ο οποίος αργότερα πυροβόλησε τη δικαστή) είχε ομολογήσει την ενοχή της σε υπόθεση παράνομου πλουτισμού, αλλά ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη με χρηματική εγγύηση.

Όταν η δικαστής απέρριψε το αίτημα, ο αστυνομικός πυροβόλησε τη Μόνικα Κιβούτι, «τραυματίζοντάς την στον θώρακα και στον αριστερό γοφό». Ακολούθως, ο δράστης «πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από άλλον αστυνομικό που βρισκόταν στο δικαστήριο», σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου της αστυνομίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Αδέλφια πέθαναν με διαφορά ωρών

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Τα λεφτόδεντρα, η κοστολόγηση και ο Γκρίνμπεργκ

Ηλεία - Μάνα 11χρονης: Θα δικαιωθείς, καρδούλα μου, σου το ορκίζομαι (βίντεο)