Κόσμος

11 Ιουνίου 2024 18:37

Γιος Μπάιντεν: Ένοχος για οπλοκατοχή κρίθηκε από το δικαστήριο

Διάβασέ μου το...

Ποιες ακριβώς κατηγορίες αντιμετώπιζε ο γιος τυο προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ποιες ποινές μπορεί να του επιβληθούν. Οι πρώτες αντιδράσεις.

Γιος Μπάιντεν: Ένοχος για οπλοκατοχή κρίθηκε από το δικαστήριο
-

Ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες που τον βαρύνουν κρίθηκε την Τρίτη από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Γουίλμινγκτον ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι ότι παραβίασε τον νόμο που απαγορεύει σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών να έχουν στην κατοχή τους όπλα.

Ο 54χρονος σήμερα, γιος του προέδρου των ΗΠΑ κατηγορείται ότι διέπραττε παράνομη οπλοκατοχή όταν ακόμη ήταν τοξικοεξαρτημένος. Είναι το πρώτο παιδί προέδρου εν ενεργεία, σε βάρος του οποίου έχει ποτέ ασκηθεί ποινική δίωξη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει δηλώσει αθώος για τις τρεις κατηγορίες και έχει ισχυριστεί ότι δεν αποκάλυψε ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών όταν αγόρασε ένα περίστροφο το 2018 και ότι κατείχε παράνομα το όπλο επί 11 ημέρες.

Δεδομένης της καταδικαστικής απόφασης, μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών, αν και συνήθως οι ποινές για τέτοια αδικήματα είναι μικρότερες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές - Βελόπουλος: Υπήρξε νοθεία, άλλαξαν τα ποσοστά που έστειλαν δικαστικοί αντιπρόσωποι

Σαντορίνη - Παναθηναϊκός: Οπαδός χτύπησε αθλητή με αμαξίδιο (βίντεο)

Έμφυλη βία: Την χτύπησε με κράνος και απείλησε να διαρρεύσει γυμνές φωτογραφίες της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ