Κόσμος

23 Μαΐου 2024 18:44

Ιράν - Ραϊσί: οι έρευνες προκάλεσαν κόντρα με την Τουρκία

Διάβασέ μου το...

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Τουρκία και το Ιράν σε σχέση με το κατά πόσο βοήθησαν τα τουρκικά ντρόουνς Ακίντζι στην ανέυρεση του σημείου συντριβής του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό Πρόεδρο.

Ιράν - Ραϊσί: οι έρευνες προκάλεσαν κόντρα με την Τουρκία
-

Διαμάχη φαίνεται να υπάρχει με αφορμή την έρευνα για το σημείο συντριβής του ελικοπτέρου κατά την οποία βρήκε τραγικό θάνατο ο Εμπραχίμ Ραϊσί και άλλα 7 άτομα.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας απέρριψε δήλωση του Ιρανικού Γενικού Επιτελείου ότι το τουρκικό ντρόουν Ακιντζί απέτυχε να εντοπίσει τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου Ραϊσί και πως ήταν το ιρανικό ντρόουν που τελικά εντόπισε το ακριβές σημείο της συντριβής.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η δήλωση του Ιράν που έκανε λόγο για αποτυχία του Ακιντζί προκάλεσε έκπληξη στην Άγκυρα, αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Στη συνάντηση ενημέρωσης Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν για τις δηλώσεις του ιρανικού Γενικού Επιτελείου σχετικά με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Ακιντζί.

«Η Τουρκία έτρεξε να βοηθήσει το Ιράν σε μια κακή μέρα και εκπλήρωσε τις απαιτήσεις της καλής γειτονίας και φιλίας. Αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα το ανακοίνωσε ο αξιότιμος υπουργός μας. Όλοι παρακολούθησαν τις προσπάθειες αναζήτησης ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχουν τρία καίρια σημεία εδώ που είναι σημαντικά για εμάς και πρέπει να είμαστε περήφανοι: Η συντονισμένη και ταχεία αντίδραση των κρατικών μας θεσμών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η τοπική και εθνική αμυντική βιομηχανία μας, ειδικά στην τεχνολογία ντρόουν, και τις δεξιότητες και τις ικανότητες που έχουμε αποκτήσει σε με αυτόν τον τρόπο, και η ικανότητα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και του εκπαιδευμένου προσωπικού τους να χρησιμοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες και την τεχνολογία αποκτήθηκε χάρη στην τοπική και εθνική αμυντική μας βιομηχανία».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Είμαι γουρλής - Ο Ολυμπιακός στο Conference έχει το μομέντουμ μαζί του

Τροχαίο στη Χερσόνησο: Δεν τράβηξε χειρόφρενο και το αυτοκίνητο έπεσε σε καρότσι με μωρό

Αρτέμιδα: Μωρό απεγκλωβίστηκε από φλεγόμενο διαμέρισμα (εικόνες)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ