Κόσμος

23 Μαΐου 2024 13:05

Τέξας - Μαζική δολοφονία παιδιών: Η αποζημίωση που θα δώσει ο δήμος Ουβάλντε στους γονείς

Διάβασέ μου το...

Δεκαεννιά παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί σκοτώθηκαν στις 4 Μαΐου 2022, όταν ένας ένοπλος μπήκε στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ και οχυρώθηκε μέσα στις τάξεις, όπου εκείνη την ώρα έκαναν μάθημα δεκάδες μικροί μαθητές.

Τέξας - Μαζική δολοφονία παιδιών: Η αποζημίωση που θα δώσει ο δήμος Ουβάλντε στους γονείς
-

Ο δήμος του Ουβάλντε, στο Τέξας, κατέληξε σε συμφωνία αποζημίωσης, ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, με τις περισσότερες από τις οικογένειες των παιδιών που σκοτώθηκαν το 2022 όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στο δημοτικό σχολείο της πόλης.

Με τον συμβιβασμό αυτόν «ο δήμος συμφώνησε να πληρώσει το ποσό της ασφάλειας των 2 εκατομμυρίων, που είναι ό,τι υπήρχε» ανέφερε ο Τζον Κόσκοφ, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Δεκαεννιά παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί σκοτώθηκαν στις 4 Μαΐου 2022, όταν ένας ένοπλος μπήκε στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ και οχυρώθηκε μέσα στις τάξεις, όπου εκείνη την ώρα έκαναν μάθημα δεκάδες μικροί μαθητές. Από την έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την υπόθεση διαπιστώθηκε ότι η τοπική αστυνομία αγνόησε τις καθιερωμένες πρακτικές, καθώς δεν αντιμετώπισε άμεσα τον ένοπλο. Αντιθέτως, οι αστυνομικοί περίμεναν έξω από τη σχολική αίθουσα για περισσότερη από μία ώρα, παρά τις εκκλήσεις των παιδιών για βοήθεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα: 

Λάρισα – φωτιά: Νεκρός από πυρκαγιά σε μονοκατοικία

Θεσσαλονίκη: Μάνα και γιος αιχμαλώτισαν και εξέδιδαν νεαρή

“Προλαμβάνω” – Καρδιαγγειακά νοσήματα: Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων από το φθινόπωρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ