Κόσμος

22 Μαΐου 2024 08:48 Τελευταία ενημέρωση : 22 Μαΐου 2024 08:54

Μπάιντεν: Το ποσοστό αποδοχής του έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών

Διάβασέ μου το...

Περίπου το 40% απάντησε ότι ο Τραμπ είχε καλύτερη πολιτική για την οικονομία. Ακόμη, ο πρώην πρόεδρος προηγείται ελαφρά σε πολλές δημοσκοπήσεις σε Πολιτείες που είναι πιθανόν να καθορίσουν τον νικητή.

Μπάιντεν: Το ποσοστό αποδοχής του έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών
-


Σε χαμηλό διετίας βρέθηκε αυτό τον μήνα το ποσοστό αποδοχής του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, μια εξέλιξη ου ανησυχεί ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Η τετραήμερη δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε την Δευτέρα και έδειξε ότι μόλις το 36% των Αμερικανών εγκρίνουν την απόδοση του Μπάιντεν ως προέδρου, από 38% τον Απρίλιο. Το ίδιο χαμηλό ποσοστό είχε καταγραφεί για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2022. Μολονότι η πτώση των δύο μονάδων σε σύγκριση με τον Απρίλιο είναι εντός του περιθωρίου λάθους της δημοσκόπησης (συν/πλην 3 μονάδες), μπορεί να προμηνύει κακές εξελίξεις για τον Μπάιντεν που θα βρεθεί αντιμέτωπος τον Νοέμβριο με τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε πανεθνικό επίπεδο ο Δημοκρατικός Μπάιντεν συγκεντρώνει περίπου το ίδιο ποσοστό με τον Τραμπ στο ερώτημα ποιον θα επέλεγαν οι ψηφοφόροι. Όμως ο Τραμπ προηγείται ελαφρά σε πολλές δημοσκοπήσεις σε Πολιτείες που είναι πιθανόν να καθορίσουν τον νικητή.

ντοναλντ Τραμπ

Οι αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα

Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει τις αδυναμίες αλλά κάποια πλεονεκτήματα του Μπάιντεν. Η κατάσταση της οικονομίας θεωρείται κορυφαίο ζήτημα αφού το 23% των ερωτηθέντων είπε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας. Περίπου 21% θεωρεί κορυφαίο ζήτημα τον πολιτικό εξτρεμισμό και 13% τη μετανάστευση.

Περίπου το 40% απάντησε ότι ο Τραμπ είχε καλύτερη πολιτική για την οικονομία (30% για τον Μπάιντεν) ενώ οι υπόλοιποι είπαν ότι δεν γνωρίζουν ή δεν απάντησαν στην ερώτηση. Ο Τραμπ προηγείται σημαντικά σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, με το 42% να προτιμά τη δική του προσέγγιση και το 25% την πολιτική του Μπάιντεν. Ο τελευταίος προηγείται ελαφρά στη διαχείριση του πολιτικού εξτρεμισμού (34% έναντι 30% του Τραμπ).

Όσον αφορά τους πολέμους στο εξωτερικό και την τρομοκρατία, το 36% θεωρεί καλύτερο τον Τραμπ για την αντιμετώπισή τους ενώ το 29% προτιμά τον Μπάιντεν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα:

Κιλκίς - Πατέρας κτηνοτρόφου: Ήθελαν να λιντσάρουν το παιδί μου, όχι να το κλέψουν

Νέος Μαρμαράς: άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα

10ετες ομόλογο: Γιατί η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές την Τετάρτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ