Κόσμος

23 Μαρτίου 2024 12:01 Τελευταία ενημέρωση : 23 Μαρτίου 2024 14:46

ISIS - Μόσχα: Τριψήφιος ο αριθμός των νεκρών του μακελειού

Διάβασέ μου το...

Οι ρωσικές αρχές είχαν προειδοποιήσει για δραματική αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

ISIS - Μόσχα: Τριψήφιος ο αριθμός των νεκρών του μακελειού
-

Στους 115 έφτασε ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση που διεπράχθη χθες, Παρασκευή, σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα με ρώσους αξιωματούχους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Μαργκαρίτα Σιμόνιαν, δημοσιογράφο της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης και επικεφαλής του Russia Today, οι νεκροί ανέρχονται σε 115.  Η Σιμόνιαν δεμ δίνει κάποια πηγή για την πληροφορία αυτή.

Μέχρι στιγμής 11 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, με τους 4 εξ' αυτών να εμπλέκονται άμεσα στο μακελειό.

Το χρονικό της επίθεσης

Ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο κατάμεστο Crocus City Hall – μια αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ, βορειοδυτικά της Μόσχας – και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σκορπώντας τον θάνατο. Ακολούθησαν εκρήξεις και ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα στο κτίριο.

Ένας μουσικός παραγωγός που βρισκόταν στα καμαρίνια, αφηγήθηκε ότι «λίγο πριν από την έναρξη» της συναυλίας, ακούστηκαν πυροβολισμοί και κραυγές και είδε πανικόβλητους θεατές που έτρεξαν να βγουν έξω.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα Telegram καταγράφονται στιγμιότυπα από την εισβολή των ενόπλων, πυροβολισμοί στο αμφιθέατρο, θεατές να αναζητούν καταφύγιο πίσω από τα καθίσματα και άλλους να σπεύδουν προς την έξοδο.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από αρκετές ώρες και αφότου τμήμα της οροφής κατέρρευσε.

Σε βίντεο πιου δημοσίευσε το Associated Press το πρωί μετά την επίθεση, καπνοί ανεβαίνουν προς τον ουράνο από τον συναυλιακό χώρο.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διεξάγει έρευνες στον σημείο του μακελειού. Μέχρι στιγμής έχουν συλλέξει ένα προσαρμοσμένο τουφέκι Καλάσνικοφ, πολλά φυσίγγια και πυρομαχικά για αυτόματα όπλα και ένα κιτ ζώνης που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες.

Έχουν επίσης αρχίσει να γίνονται βαλλιστικές έρευνες σε όπλα και οπλισμό.

Ειδήσεις σήμερα:           

Μόσχα: 11 συλλήψεις - Οι 4 είναι δράστες του μακελειού          

Ακίνητα - Golden Visa: Το νέο τοπίο στην κτηματαγορά

MyAADE app - Πιτσιλής: Η νέα εφαρμογή “λύνει τα χέρια” στους φορολογούμενους (βίντεο)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ