Κόσμος

19 Ιανουαρίου 2020 18:26

ΕΕ: Λάθος τα περί “ψαλιδιού” στα προενταξιακά κονδύλια της Τουρκίας

Διάβασέ μου το...

Διευκρινιστικές δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του Ζοζέπ Μπορέλ …

ΕΕ: Λάθος τα περί “ψαλιδιού” στα προενταξιακά κονδύλια της Τουρκίας
-

Της Μαρίας Αρώνη

Διαψεύδει ο εκπρόσωπος του Ζοζέπ Μπορέλ τις αναφορές σε μέσα ενημέρωσης για δραστικές περικοπές της ΕΕ στα προενταξιακά κονδύλια για την Τουρκία

Με σημερινή του δήλωση τονίζει ότι οι ερμηνείες ορισμένων μέσων ενημέρωσης που συνδέουν τις περικοπές των προενταξιακών κονδυλίων για την Τουρκία με τα πρόσφατα γεγονότα και με τη σημερινή Διάσκεψη για τη Λιβύη, είναι «εντελώς λανθασμένες και παραπλανητικές». Ο Πίτερ Στάνο εξηγεί ότι η απάντηση του Ζοζέπ Μπορέλ σε γραπτή ερώτηση που του απηύθηνε ευρωβουλευτής τον περασμένο Οκτώβριο, έχει παρερμηνευθεί.

Ο εκπρόσωπος του Μπορέλ υπενθυμίζει ότι η περικοπή των προενταξιακών κονδυλίων για την Τουρκία ξεκίνησε το 2017 και ότι η τελευταία απόφαση είχε ληφθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 15 Οκτωβρίου 2019 , υιοθετώντας την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση των προενταξιακών κονδυλίων για την Τουρκία το 2020.

«Δεν υπάρχει νεότερη απόφαση για μείωση των προενταξιακών κονδυλίων της Τουρκίας, πέραν των αποφάσεων που ελήφθησαν πέρυσι και οι οποίες έχουν ανακοινωθεί και αποσαφηνιστεί με κάθε ευκαιρία», προσθέτει ο Πίτερ Στάνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ