Ευρώπη

10 Ιανουαρίου 2017 13:43

Αυξάνονται οι νεκροί από το ψύχος στην Ευρώπη

Text to Speech

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Ευρώπη. Έξι ακόμη άνθρωποι πέθαναν από το κρύο στην Πολωνία.

Αυξάνονται οι νεκροί από το ψύχος στην Ευρώπη

Ακόμη έξι άνθρωποι πέθαναν τη Δευτέρα από το κρύο στην Πολωνία, όπου η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές παραμένει κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου, όπως ανακοίνωσε το κυβερνητικό Κέντρο Εθνικής Ασφάλειας (RCB).

«Έξι ακόμη άνθρωποι πέθαναν από το κρύο τις τελευταίες 24 ώρες», ανακοίνωσε το RCB. «Ο αριθμός των θυμάτων από υποθερμία φτάνει πλέον τους 71» από την 1η Νοεμβρίου, πρόσθετε η ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής το κύμα ψύχους που πλήττει την Ευρώπη, από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 46 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους στην Πολωνία.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η θερμοκρασία στην Πολωνία αναμένεται να ανέβει τις επόμενες ημέρες, όμως θα παραμείνει κάτω από το μηδέν.

AP - Πολωνία - ψύχος - κακοκαιρία

Την ίδια ώρα στην Τσεχική Δημοκρατία το κύμα ψύχους προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων από την Παρασκευή, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ήταν άστεγοι. Οι τέσσερις από αυτούς έχασαν τη ζωή τους στην Πράγα, όπου οι θερμοκρασία έπεσε στους -15 βαθμούς Κελσίου και οι άλλοι δύο, ο ένας εκ των οποίων ήταν Σλοβάκος, στις Μπρνο και Καρβίνα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Επίσης, επτά άνθρωποι, οι πέντε από τους οποίους άστεγοι, πέθαναν στην Ιταλία, σε πολλές περιοχές της οποίας τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω του χιονιού ή του πάγου, ιδιαίτερα στο Αμπρούτσο, στην κεντρική Ιταλία, αλλά και στην Απουλία και την Καλαβρία, στη νότια Ιταλία, ή ακόμη γύρω από το Παλέρμο.

AP - Κακοκαιρία - χιόνια - Τουρκία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO