Αθλητικά

Χθες23:55 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα00:09

Formula 1 - GP Μεξικού: Νικητής ο Σάινθ με την παντοδύναμη Ferrari

Διάβασέ μου το...

Ο Ισπανός οδηγός κυριάρχησε στο Grand Prix Μεξικού, φθάνοντας σε μία εύκολη νίκη.

Formula 1 - GP Μεξικού: Νικητής ο Σάινθ με την παντοδύναμη Ferrari
-

Τη δεύτερη φετινή του νίκη και τέταρτη στην καριέρα του στη Formula 1 σημείωσε στο Μεξικό ο Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari μπορεί να έχασε στην εκκίνηση την πρωτοπορία του αγώνα από τον Μαξ Φερστάπεν, όμως την επανέκτησε στον 9ο από τους 71 γύρους του αγώνα.

Formula 1 Mexico

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing τιμωρήθηκε με ποινή 20 δευτερολέπτων, καθώς κρίθηκε ότι έβγαλε εκτός πίστας τον Λάντο Νόρις και κέρδισε έτσι πλεονέκτημα. Ως αποτέλεσμα, ο Φερστάπεν συμβιβάστηκε με την 6η θέση.

Formula 1 Mexico

Η δεύτερη θέση κρίθηκε στον 63ο γύρο, όταν ο Σαρλ Λεκλέρ έκανε ένα λάθος που έδωσε στον Νόρις την ευκαιρία να τον περάσει. Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Mercedes, Λούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ.

Formula 1 Mexico

Πλέον η διαφορά του Φερστάπεν από τον Νόρις στη βαθμολογία των οδηγών μειώθηκε από τους 57 στους 47 βαθμούς.

Μια τριάδα... σε άλλο επίπεδο

Οι τρεις πρώτοι ακολουθούσαν ένα ρυθμό που οι υπόλοιποι απλώς δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν, με τον Ράσελ, ο οποίος παρεμπιπτόντως έδινε πολύ σκληρή μάχη με τον Χάμιλτον, να βρίσκεται πάνω από μισό λεπτό πίσω από τον Σάινθ.

Ο Λεκλέρ, ακόμα κι αν το ήθελε, δεν μπορούσε να ηρεμήσει και έχοντας την απειλή του Νόρις πίσω του πλησίασε λίγο περισσότερο τον Σάινθ, ενώ ο Βρετανός της McLaren δεν είχε ακόμα εγκαταλείψει την ιδέα της 2ης θέσης και μείωνε διαρκώς τη διαφορά από τον Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος ήταν λίγο άτυχος, γιατί συνάντησε τα αργά μονοθέσια σε δύσκολο σημείο της πίστας ενώ ο Νόρις τα «ξεφορτώθηκε» πολύ πιο εύκολα και έφτασε πίσω από τη Ferrari.

Η πίεση του Νόρις έφερε αποτέλεσμα, καθώς οδήγησε σε ένα λάθος του Λεκλέρ, ο οποίος βγήκε για λίγο εκτός πίστας και έδωσε την ευκαιρία στον οδηγό της McLaren να περάσει εύκολα και να πάρει τη 2η θέση. Ο Νόρις θα ήθελε να κυνηγήσει και τον Σάινθ, αλλά απέμεναν πλέον μόνο 6 γύροι και η διαφορά ήταν σχεδόν 8 δευτερόλεπτα.

Επόμενος αγώνας το Grand Prix Βραζιλίας, στις 3 Νοεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Έβρος: Σύλληψη άνδρα για βιασμό ανήλικης μετά από καταγγελία

28η Οκτωβρίου: Αυξημένα τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Βουλιαγμένη: Μαθητές κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ