Αθλητικά

Σήμερα08:26

Ο Ντιαρά αθωώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έναντι της FIFA

Διάβασέ μου το...

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε αθώο τον Λασανά Ντιαρά στην διαμάχη του με την FIFA, με την υπόθεση του Γάλλου να αλλάζει τις ισορροπίες στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη.

Ο Ντιαρά αθωώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έναντι της FIFA
-

Αδιαμφησβήτητο νικητή έχρισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Λασανά Ντιαρά, στην, όχι και τόσο πρόσφατη δικαστική διαμάχη του με την FIFAΗ εν λόγω υπόθεση τρέχει από το 2014 και θυμίζει έντονα εκείνη του Ζαν-Μαρκ Μποσμάν το 1995. Τότε, οι παίκτες κατάφεραν επιτέλους να μπορούν να μεταγράφονται σε όποια ομάδα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλουν με τη λήξη του συμβολαίου του.

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να συμβαίνει και τώρα, με το Ευρωπαϊκό δικαστήριο να δικαιώνει τον Λασανά Ντιάρα, αναφέροντας μάλιστα ότι μερικοί κανονισμοί της FIFA παραβιάζουν το δίκαιο της ΕΕ, κάτι που σημαίνει ότι οι εν λόγω κανόνες θα πρέπει να αναθεωρηθούν και να συμπίπτουν με αυτούς του ευρωπαϊκού δικαίου.

 Αυτό, στην ουσία θα σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε παίκτης μπορεί να σπάσει μονομερώς το συμβόλαιό του με την ομάδα του, χωρίς ωστόσο ο επόμενος εργοδότης του να κινδυνεύει να πληρώσει το χρηματικό αντίτιμο που ενδεχομένως να επιδικάσει η FIFA ως αποζημίωση στον πληγέντα σύλλογο.

Στην περίπτωση του Ντιαρά, ο παίκτης είχε αποφασίσει να σπάσει το συμβόλαιο του με την Λοκομοτίβ Μόσχας το 2014, μετά από την απόφαση του ρωσικού συλλόγου να προβεί σε μεγάλες μειώσεις αποδοχών στους παίκτες χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Οι Ρώσοι ζητούσαν αρχικώς 20.000.000 ευρώ, πέφτοντας στη συνέχεια στα 10.500.000 ευρώ, από τον Γάλλο και την ομάδα που θα τον αποκτήσει, εκμεταλλευόμενη το παράθυρο της FIFA, που στην εν λόγω περίπτωση προστατεύει τις ομάδες αφήνοντας τους παίκτες εκτεθειμένους.

Έκτοτε ο Ντιαρά συνέχισε την καριέρα του στις Μαρσέιγ, Άλ Τζαζίρα και  Παρί Σεν Ζερμέν ως ελεύθερος, κινώντας παράλληλα νομικές διαδικασίες εναντίον της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, από τις οποίες εν τέλει βγήκε νικητής.


Πέθανε ο Μίμης Πλέσσας

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

Ο Ντιαρά αθωώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έναντι της FIFA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ