Αθλητικά

Χθες14:29

ΑΕΚ: Χαβιέρ Ριμπάλτα για την θέση του εκτελεστικού διευθυντή

Διάβασέ μου το...

Ο Χαβιέρ Ριμπάλτα φαίνεται να είναι ο εκλεκτός αντικαταστάτης του Παναγιώτη Κονέ για την θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Ένωσης

ΑΕΚ: Χαβιέρ Ριμπάλτα για την θέση του εκτελεστικού διευθυντή
-

Τρέχουν με αστραπιαίους ρυθμούς οι εξελίξεις στην ΑΕΚ για το ζήτημα πρόσληψης καινούριου εκτελεστικού διευθυντή, μετά και την παραίτηση του Παναγιώτη Κονέ.

Οι κιτρινόμαυροι όπως όλα δείχνουν έχουν ήδη βρει τον αντικαταστάτη του, στο πρόσωπο του Χαβιέρ Ριμπάλτα, πρώην διευθυντή -μεταξύ άλλων-, της Μαρσέιγ, και  chief scouter σε Μίλαν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πάρμα, Ζενίτ και Γιουβέντους. Εδώ και μερικές ημέρες, ο 44χρονος Ισπανός βρίσκεται στη χώρα μας και μάλιστα, έχει ήδη γνωρίσει και μιλήσει με τον Ματίας Αλμέιδα. Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, μετά την αναμέτρηση της ΑΕΚ στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό το θέμα θα τελειώσει και τυπικά και ο Ριμπάλτα θα αναλάβει επίσημα καθήκοντά διευθυντή στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Ένωσης.

Ονομάστηκε «μυστικός πράκτορας 007» από την «Corriere dello Sport», τα ισπανικά ΜΜΕ τον χαρακτήρισαν «Μόντσι της Γιούβε» και ο ίδιος επέβλεψε την μεταγραφή του Πολ Πογκμπά στη Γιουβέντους πριν από μερικά χρόνια. Οι «μπιανκονέρι» επι Ριμπάλτα κέρδισαν  έξι Scudetο, πέτυχαν τρία συνεχόμενα νταμπλ και έφτασαν σε δύο τελικούς Champions League, ενώ λειτουργούσαν εξαιρετικά σε πολλές μεταγραφικές περιόδους με λιτό προϋπολογισμό, πουλώντας μεταξύ άλλων τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή στον κόσμο –για τότε-, τον Πολ Πογκμπά, πίσω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 105 εκατομμύρια ευρώ. Ο 44χρονος αν και έμεινε στον σύλλογο για έναν μόλις χρόνο, έκανε κάτοικο Μάντσεστερ το σημερινό αστέρι της Γιουνάιτεντ, Μπρούνο Φερνάντες.

Στην Μαρσέιγ, έφυγε επεισοδιακά, μετά και την πρόσφατη ρήξη οπαδών και διοίκησης, η οποία έκανε και τον ίδιο τον πρόεδρο του Γαλλικού συλλόγου, Πάμπλο Λονγκόρια, να αποχωρήσει.

Κάποια από τα μεγάλα και «λαμπερά» deals του Καταλανού:

Πήρε ελεύθερο από την Γιουνάιτεντ τον Πολ Πογκμπά στην Γιουβέντους, πουλώντας τον έναντι 100 εκατ. Ευρώ το 2016 (πάλι στην Μ. Γιουνάιτεντ).

Το 2014 έπεισε τον Κομάν να πάει στο Τορίνο από την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ έναν χρόνο αργότερα πήρε τον Κεντίρα από την Ρεάλ Μαδρίτης. Το 2017 πήρε στην Γιουβέντους τον Ντάνι Άλβες.

Σημαντικά deals, όμως είχε και στην Γιουνάιτεντ αν και έμεινε από το 207 έως το 2018. Δεν ήταν μόνο ο Μπρούνο Φερνάντες. Τόσο ο Μάτιτς όσο και οι Αλέξις Σάντσες και Ρομέλου Λουκάκου, πέρασαν από τα χέρια του Ριμπάλτα.

Στην Μαρσέιγ που ήταν την σεζόν 2022-23 απέκτησε τους Εμπεμπά, Μπεϊγί, Βερετούρ και Αλέξις Σάντσες.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαμενεΐ: Το σπάνιο κήρυγμα, το τουφέκι και η “νόμιμη” επίθεση Χαμάς και Ιράν (εικόνες)

Μαρινέλλα: Παραμένει στην ΜΕΘ - Τι λένε οι γιατροί για την κατάσταση της

50 χρόνια ΝΔ: Καραμανλής και Σαμαράς δεν θα πάνε στη Ρηγίλλης