Αθλητικά

25 Σεπτεμβρίου 2024 14:54

Ραφαέλ Βαράν: “Τίτλοι τέλους” στα 31

Διάβασέ μου το...

Μετά από μία σπουδαία ποδοσφαιρική διαδρομή που τον βρήκε να φοράει τη φανέλα των Ρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ραφαέλ Βαράν αποφάσισε στα 31 του χρόνια να ρίξει τίτλους τέλους.

Ραφαέλ Βαράν: “Τίτλοι τέλους” στα 31
-

Μετά από μια σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα, με θητείες σε Λανς, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και φυσικά Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ραφαέλ Βαράν ''κρεμάει'' τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 31 ετών.

Εξέπληξε τους πάντες με την μετακίνηση του στην νεοφώτιστη Κόμο το φετινό καλοκαίρι. Ο ιταλικός σύλλογος τον απέκτησε ως “ελεύθερο” πλέον από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και ο Γάλλος έγινε επίσημα κάτοικος Λομβαρδίας. Ωστόσο, στο ντεμπούτο του κόντρα στην Σαμπτόρια για το Kύπελλο, τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να επανέλθει ποτέ, παίρνοντας πρόσφατα την δύσκολη απόφαση να αποσυρθεί μόλις στα 31.

Κόμο και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον αποχαιρέτησαν μέσω των επίσημων λογαριασμών τους στα social media, ενώ και άλλοι επίσημοι φορείς όπως ο λογαριασμός του Champions League και η ΛαΛίγκα, έστειλαν το δικό τους αποχαιρετιστήριο μήνυμα.

Σε συλλογικό επίπεδο, ο Βαράν σάρωσε τους τίτλους με την Ρεάλ κατακτώντας 18 μέσα σε μια 10ετία που έκλεισε στο “Μπερναμπέου”, ενώ στην τριετία του στο “Ολντ Τράφορντ” με την Γιουνάιτεντ, πανηγύρισε FA Cup (2024) και League Cup (2023).

Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του με την εθνική Γαλλίας.

Για αρκετά χρόνια ο Βαράν αποτελούσε το βασικό στόπερ των τρικολόρ, και αναπόσπαστο κομμάτι στο ρόστερ του Ντεσάμπ. Με 93 συμμετοχές στο μεσοδιάστημα 2013-2022, πανηγύρισε ένα παγκόσμιο κύπελλο και ένα Nations League, φορώντας 93 φόρες το εθνόσημο.

Ειδήσεις σήμερα:

Λαμία: Σκύλος επιτέθηκε σε 2χρονο δίπλα σε νηπιαγωγείο

 Παλαιοχριστιανοί - Μανώλης Καλαϊτζιδάκης: Πήρα το παιδί νόμιμα (βίντεο)

Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: “Ο πατέρας της δράστιδος της έδινε εύσημα”