Αθλητικά

24 Σεπτεμβρίου 2024 12:47

Europa League - ΠΑΟΚ: Χωρίς Μπράντον Τόμας κόντρα στην Γαλατασαράι

Διάβασέ μου το...

Οι "μάχες" όλων των ελληνικών ομάδων στο Europa League και το Conference League θα προβάλλονται στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ.

Europa League - ΠΑΟΚ: Χωρίς Μπράντον Τόμας κόντρα στην Γαλατασαράι
-

Εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στην Κωνσταντινούπολη επιφυλάσσει η πρεμιέρα του ανανεωμένου UEFA Europa League. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στην έναρξη της League Phase κοντράρεται στο «Αλί Σαμί Γιεν» (Τετάρτη 25/9, 22:00) με την πρωτοπόρο του τουρκικού πρωταθλήματος, Γαλατασαράι.

Ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη χωρίς τον Μπράντον Τόμας. Ο Ισπανός ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα από μικρόενοχλήσεις, οι οποίες πρωτοεμφανίστηκαν στο ματς με την Σάμροκ Ρόβερς (22/08). Από τότε, δεν έχει καταφέρει να επανέλθει στο 100% της απόδοσης του, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μην τον υπολογίζει στην πρεμιέρα του Δικεφάλου στο Europa League.

Ο Λουτσέσκου έκανε ένα μικρό rotation στο ματς με τους Θεσσαλούς, αλλά τα... κουκιά στην άμυνα είναι μετρημένα. Πέραν του Μπράντον Τόμας, η αγωνιστική κατάσταση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς επίσης επηρεάζει ττην κατάρτιση της 11άδας, ενώ η απουσία του Τόμας Μουργκ από την ευρωπαϊκή λίστα φέρνει τον Γιάννη Κωνσταντέλια στο αρχικό σχήμα. Φυσικά, δεν υπολογίζεται ο Ντέγιαν Λόβρεν που αποκτήθηκε μετά τη λήξη της διορίας.

Πάντως, ο Οκάν Μπουρούκ θα έχει στην διάθεση του τον Μάουρο Ικάρντι. Αν και δεν υπολογιζόταν εξ αρχής, ο σούπερ σταρ των Τούρκων θα βρίσκεται στην αποστολή κόντρα στον ΠΑΟΚ, καθώς ξεπέρασε όποια προβλήματα αντιμετώπιζε, αντίθετα με τον Ζίγιες ο οποίος δεν θα προλάβει την αναμέτρηση.

Η «τσιμ μπομ» έχει πραγματοποιήσει το 6/6 στη Super Lig έπειτα και από τον θρίαμβο με 3-1 επί της Φενέρμπαχτσε και μάλιστα μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου». Η ομάδα του Οκάν Μπουρούκ έχει ήδη καταφέρει να αποκτήσει διαφορά πέντε βαθμών από τους διώκτες της – με τα τέρματα στο 20-5 – αφήνοντας πίσω της κάποια αρνητικά αποτελέσματα.

Όπως, για παράδειγμα, το διασυρμό με 5-0 από την Μπεσίκτας στο ξεκίνημα της σεζόν για το Super Cup της χώρας ή τον αποκλεισμό από τη Γιουνγκ Μπόις – εκ των ουραγών στην ελβετική λίγκα – στα Play Off του UEFA Champions League και μάλιστα με δύο ήττες. Επίσης, «κατάλοιπο» του επαναληπτικού ήταν η αποβολή του διεθνή Ουρουγουανού τερματοφύλακα Φερνάντο Μούσλερα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τον Γκιουνάι Γκιουβένς να ξεκινά κάτω από τα δοκάρια. Λύσεις υπάρχουν σε όλες τις θέσεις για τον Μπουρούκ και ειδικά στην επίθεση με παίκτες όπως οι Βίκτορ Οσίμιεν, Ντρις Μέρτενς, Μίτσι Μπατσουαγί, Μάουρο Ικάρντι, Κερέμ Ακτούρκογλου και άλλους.

Πρώτος είναι και ο ΠΑΟΚ, στην ελληνική Super League. Οι πρωταθλητές κατέβαλλαν την αντίσταση του αξιόμαχου Βόλου με 4-1 στο Πανθεσσαλικό, μένοντας μόνοι τους στην κορυφή. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν μπροστά τους το ματς-πρόκληση με τη Γαλατάσαραϊ κι ενώ στη συνέχεια ακολουθεί το ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα, για την 6η αγωνιστική της Super League.

Τόσο αυτή, όσο και τις υπόλοιπες «μάχες» των ελληνικών ομάδων στο UEFA Europa και Conference League, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε από τα μέσα του Ομίλου ANTENNA.

Διαιτητής: Αλεχάντρο Ερνάντεζ (Ισπανία)

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιουβένς, Αϊχάν, Σάντσεζ, Μπαρντακτσί, Γιάκομπς, Τορέιρα, Σάρα, Γιλμάζ, Μέρτενς, Αγκιούν, Ικάρντι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα, Οζντόεφ, Καμαρά, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τάισον, Τσάλοφ.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαλμάς στον ΑΝΤ1: Δεν παραδίδω την έδρα - Ο Μητσοτάκης έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης

Τέμπη: Το συγκινητικό ζεϊμπέκικο πατέρα θύματος σε εκδήλωση μνήμης (βίντεο)

Απάτη κατά 13χρονου - Μητέρα στον ΑΝΤ1: Τον πίεζαν να βρει χρήματα ακόμα και στο πατάρι (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ